Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Η Ν.Δ. ΞΕΧΑΣΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, πραγματοποίησε περιοδεία στον νομό Χαλκιδικής με θέμα: «Δημόσιες Υποδομές - Ανάπτυξη Νομού Χαλκιδικής, Αξιολόγηση του Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ - Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».
Ο Γ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τον κόμβο Γαλάτιστας του Οδικού Άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας - Πολυγύρου, καθώς και τον Πολύγυρο στο σημείο όπου πρέπει να κατασκευαστεί η Ανατολική Παράκαμψη Πολυγύρου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις περιοχές Νικήτης, Κασσάνδρας και Ποτίδαιας. Τελειώνοντας την περιοδεία του ο Γ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα Νέα Μουδανιά, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με φορείς της περιοχής.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Γ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Η Χαλκιδική είναι ένας νομός με ασύγκριτα φυσικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα. Η ανάπτυξή της όλες αυτές τις δεκαετίες ελάχιστη αρωγή και υποστήριξη είχε από την πολιτεία. Έχει άμεση ανάγκη δημόσιων υποδομών για να διατηρήσουν την κεκτημένη ανάπτυξη, να προστατεύσουν το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο, να προσφέρουν τόπους κατοικίας και υποδομές διακοπών υψηλής ποιότητας και απόδοσης».
«Τα έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ασφαλώς και δεν επαρκούν, πολύ περισσότερο δεν καλύπτουν τις ανάγκες των επόμενων χρόνων.
Η Χαλκιδική είναι σε οριακό σημείο.
Πέντε χρόνια Νέο-Δημοκρατικής διακυβέρνησης καμιά δημόσια υποδομή δεν κατασκευάστηκε.
Το τραγικό είναι ότι υποδομές απόλυτα αναγκαίες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας, όπως οι δύο ΧΥΤΑ Πολυγύρου και Ανθεμούντας που πριν από ένα χρόνο έχουν ολοκληρωθεί, ακόμα δεν λειτουργού.
Η τοπική ΝέοΔημοκρατική ηγεσία αλλά και η ΝέοΔημοκρατική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν δημιουργούν υποδομές, αλλά αφήνουν και καταστρέφονται και αυτές που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Τρεις είναι οι βασικές ενότητες δημόσιων υποδομών που έχει άμεση ανάγκη ο Νομός Χαλκιδικής:
1. Οι οδικοί άξονες, για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση.
2. Υποδομές διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων. 3. Φράγματα και δίκτυα για τη ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτων.
Αυτές είναι για το ΠΑΣΟΚ οι βασικές προτεραιότητες.
Η κυβέρνηση πέντε χρόνια δεν έκανε στην κυριολεξία τίποτα για την Χαλκιδική. Παραμονές της ΔΕΘ και πάλι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διακηρύσσουν πως έχουν εξασφαλίσει από το Δ΄ ΚΠΣ 240 εκ ευρώ για το οδικό δίκτυο.
Τους καλούμε να σταματήσουν την διαρκή ψευδολογία.
Τους καλούμε να ονοματίσουν ποια έργα, με ποιους πόρους και από ποια προγράμματα θα τα χρηματοδοτήσουν.
Επειδή μέχρι τώρα δεν έχουν δηλώσει μάγοι, πως θα διαθέσουν 240 εκ ευρώ για το νομό Χαλκιδικής, όταν για όλη την Κεντρική Μακεδονία έχουν δεσμεύσει μόνο 410 εκ ευρώ για τις υποδομές.
Επειδή τα ίδια ψέματα λένε σε όλους τους νομούς και σε όλες της ελληνικές περιφέρειες, έχοντας μέχρι τώρα τάξει 10 φορές όλο το Δ΄ ΚΠΣ, τους καλούμε να αφήσουν τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια και να κάνουν έστω και τα ελάχιστα που μπορούν να κάνουν». halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: