Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

«Κυβέρνηση όμηρος συμφερόντων»

(ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ http://www.e-tipos.com)
Ολομέτωπη επίθεση Παπανδρέου σε Καραμανλή για την υπόθεση Παυλίδη
Ως δείγμα αδυναμίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αλλά και πολιτικής ομηρίας της κυβέρνησης έναντι μικρών ή μεγάλων συμφερόντων αναδεικνύει η Χαριλάου Τρικούπη την υπόθεση Παυλίδη.
Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση που είχε με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο, επιτέθηκε ευθέως στον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της Ν.Δ.:
«Δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση η υπόθεση Παυλίδη.
Αποτελεί παράδειγμα της στάσης της κυβέρνησης απέναντι σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, πολλές φορές ακόμα και προς ίδιον όφελος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να συνέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού με τις δικές του αποφάσεις εναντίον στελεχών που συνδέθηκαν με υποθέσεις που είχαν οσμή σκανδάλων (Τσουκάτος, Μαντέλης κ.λπ.).
Την ίδια ώρα το επίσημο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη εγκαλούσε τον πρωθυπουργό προσωπικά επειδή δείχνει μηδαμινά αντανακλαστικά «σε ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση Παυλίδη.
Στο ίδιο κείμενο, ο πρωθυπουργός κατηγορείται ότι, καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, απέπεμψε στο παρελθόν το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Πολύζο επειδή σε μια δήλωσή του είπε ότι κρούσματα διαφθοράς υπάρχουν και στη Νέα Δημοκρατία.
Τώρα διστάζει να παρέμβει σε εκκρεμείς υποθέσεις σκανδάλων που αποτελούν «σκιές μέσα στην αυλή του» και αναφέρονται ενδεικτικά υποθέσεις όπως του Χρ. Ζαχόπουλου, του Ι. Κεφαλογιάννη (φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση προστασίας εμπόρου ναρκωτικών), αλλά και του Π. Βουρλούμη, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. «Μηδενική»...
«Από τη μηδενική ανοχή στη μηδενική αντίδραση», είναι το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τις υποθέσεις με οσμή σκανδάλων που αφορούν την κυβέρνησή του ή το κόμμα της Ν.Δ., κατηγορώντας προσωπικά τον κ. Καραμανλή ότι αντιδρά με μοναδικό γνώμονα τους κανόνες επικοινωνίας. «Αφού τον Κουκοδήμο τον πίεσαν να ανεξαρτητοποιηθεί για να “λάμψει η αλήθεια”, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και με τον Παυλίδη;», ρωτούν από την αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η υπόθεση Παυλίδη, λόγω της κατηγορίας του χρηματισμού του στενού του συνεργάτη κ. Ζαχαρίου, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: