Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Έδωσαν «φιλέτα» και πήραν βοσκοτόπια

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Μεγάλη ζημιά του Δημοσίου στην ανταλλαγή ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου διαπιστώνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που ζητεί να αποδοθούν ευθύνες ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου, Μίνα Μουστάκα ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008
Την απόδοση ευθυνών σε όσους συνείργησαν στην εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου διά της ανταλλαγής εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου ζητεί με μια παραγγελίαφωτιά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, απαλλάσσοντας ωστόσο τους αρμόδιους υπουργούς ως παραπλανηθέντες από τα γνωμοδοτικά όργανα.
Δύο ημέρες πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης επιχειρήθηκε να απαλλαγούν τα στελέχη της κυβέρνησης από οποιαδήποτε εμπλοκή σε ύποπτες συναλλαγές, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας (ενέργεια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα) για τη διακρίβωση της τέλεσης εγκληματικών πράξεων και ιδίως της κακουργηματικής απάτης εις βάρος του Δημοσίου, εξαιρώντας όμως τους υπουργούς που υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις.
Οι επίμαχες αποφάσεις χρονολογούνται από το 1999, οπότε άρχισε η διαδικασία αναγνώρισης στη Μονή Βατοπεδίου εκτάσεων που- κατά τον κ. Σανιδά- δεν της ανήκαν, αλλά ως κρισιμότερες αξιολογούνται οι αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2005 και το 2006 με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι ανταλλαγές.
Αξιοσημείωτο είναι το ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά μόνο από την αναγνώριση των εκτάσεων, αλλά και από την υποεκτίμηση των ακινήτων του που αντηλλάγησαν, καθώς και από το γεγονός ότι παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου αστικά ακίνητα και μάλιστα Ολυμπιακά Ακίνητα μεγάλης αξίας, σε ανταλλαγή με βοσκοτόπια! Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σανιδάς ότι ένα Ολυμπιακό Ακίνητο που μεταβιβάστηκε στη Μονή πωλήθηκε σε ιδιώτες αντί ποσού 40.000.000 ευρώ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: