Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
Σειρά εκδηλώσεων από την Ένωση Ποντίων Πιερίας το Σάββατο Έκθεση εικαστικών και ψηφιδωτού και ομιλία για τον καρκίνο του μαστού.
Τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης εικαστικών και ψηφιδωτού, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε συζήτηση για τον καρκίνο του μαστού με θέμα "Γιατί σε εμένα;".
Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μελίνα Μακρίδου σύμβουλος ψυχικής υγείας - ψυχοθεραπεύτρια Gelsalt.Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η αντινομάρχης Αλέκα Καραφυλλίδου, η αντιδήμαρχος Κατερίνης Άννα Αθανασάκη ο νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΝΕΛΕ Αθανάσιος Φωτίου, η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας Θεανώ Γελαδάρη εκπρόσωποι φορέων και μέλη του συλλόγου. Η κα Λαζαρίδου
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαίρα Λαζαρίδου αναφερόμενη στις τρεις ουσιαστικά εκδηλώσεις, τις εκθέσεις ψηφιδωτού και εικαστικών καθώς και στην ομιλία για τον καρκίνο του μαστού, επεσήμανε πως έχουν όλες ιδιαίτερη σχέση.
Και αυτό γιατί η ενασχόληση με το ψηφιδωτό ή την ζωγραφική αποτελεί μια διέξοδο στις περιπτώσεις της εμφάνισης της νόσου, μια δημιουργική ενασχόληση απασχολώντας το μυαλό και την ενέργεια σε κατευθύνσεις που δίνουν την αίσθηση της ολοκλήρωσης και ενεργού συμμετοχής σε άλλα πράγματα.
Σε ότι αφορά τις εκθέσεις όπως σημείωσε η κ. Λαζαρίδου, πρόκειται για την δημιουργική δουλειά μελών του συλλόγου και όχι μόνο όπου εκφράζονται δημιουργικά οι γυναίκες, μια ανάγκη όπως επεσήμανε η πρόεδρος στην εποχή που διανύουμε με τους δύσκολους και γρήγορους ρυθμούς.
Το τμήμα ζωγραφικής λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 20.30 μέχρι τις 22.30 με έφορο την Καλλιόπη Καμπερίδου.
Το τμήμα ψηφιδωτού δημιουργήθηκε πέρυσι για πρώτη χρονιά με έφορο τον Κωνσταντίνο Παραστατίδη, σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ και λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 20.30 μέχρι τις 23.00.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης για το ψηφιδωτό, ενώ η πρόεδρος κ. Λαζαρίδου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την στήριξη τους στις εκδηλώσεις και δράσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Η κα Καραφυλλίδου
Η αντινομάρχης Αλέκα Καραφυλλίδου συνεχάρη την Ένωση Ποντίων και την πρόεδρο κ. Λαζαρίδου, τον έφορο του τμήματος ψηφιδωτού κ. Παραστατίδη, την έφορο του τμήματος ζωγραφικής κ. Καμπερίδου καθώς και τον αντιπρόεδρο της ΝΕΛΕ κ. Φωτίου.
"Πάντοτε η Ένωση Ποντίων μας εκπλήσσει γιατί σε πολύ τακτά διαστήματα, κάνει πολύ καλές εκδηλώσεις.
Έτσι να προχωρείτε και συγχαρητήρια". Ο κ. Φωτίου
Ο νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΝΕΛΕ Αθανάσιος Φωτίου τόνισε ότι η ΝΕΛΕ Πιερίας συνεργάζεται με συλλόγους, σωματεία και φορείς για να υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα.
Όπως είπε ο κ. Φωτίου τα προγράμματα της ΝΕΛΕ αφορούν τέσσερις κύκλους, τέχνες - πολιτισμός, οικονομία - επιχειρηματικότητα, αγωγή πολιτών και προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.
"Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων, ή η απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, η απόκτηση γνώσεων προκειμένου να βελτιωθούμε, γιατί η ζωή τρέχει και οι ανάγκες τρέχουν.
Η ΝΕΛΕ φέτος υλοποιεί συνολικά 35 προγράμματα που γίνονται όχι μόνο στην Κατερίνη αλλά και σε χωριά του νομού μας.
Θέλω να συγχαρώ την Ένωση Ποντίων για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την υλοποίηση του προγράμματος όπως επίσης και για όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Ένωση Ποντίων, και την εκδήλωση που έχει για ένα σοβαρό θέμα όπως ο καρκίνος του μαστού. Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο και στα μέλη του προεδρείου και του συλλόγου". ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ http://www.osepe.de/ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ Σεμινάριο ποντιακού χορού Με τους:Νίκο Ζουρνατζίδη (χοροδιδάσκαλος) Μιχάλης Καλιοντζίδης (λύρα) Λιάνα Χαραλαμπίδου (τραγούδι) 8-9 Νοεμβρίου 2008, Ζυρίχη
Ο Νίκος Ζουρνατζίδης, μεγάλη προσωπικότητα για τον ποντιακό χώρο, ήταν για πολλά χρόνια χοροδιδάσκαλος και καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο της Δόρας Στράτου, στην Αθήνα.
Η προσφορά του στον ποντιακό χορό συνοψίζεται στο εκδοτικό του έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνάς του.
Ο Μιχάλης Καλιοντζίδης δε χρειάζεται συστάσεις!
Η εκπληκτική δεξιοτεχνία του και το ξεχωριστό του ύφος τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους κορυφαίους, παγκοσμίου φήμης Πόντιους καλλιτέχνες.
Η Λιάνα Χαραλαμπίδου, με την έξοχη φωνή της, σίγουρα θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.
Είναι επίσης πάρα πολύ καλή χορεύτρια.
Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:Pfarreizentrum St. Franziskus, Kilchbergstrasse 1, 8038 Zürich-Wollishofenτραμ No. 7 ή λεωφορείο No. 33 προς Morgenthal.
Η αίθουσα βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από τη στάση του τραμ.
Ημερομηνία:
Σάββατο, 8 Noεμβρίου 2008:12.00 - 15.30, Τμήμα I 16.00 - 19.30, Τμήμα II
Κυριακή, 9 Noεμβρίου 2008:11.30 - 14.00 Τμήμα II 14.30 - 17.00 Τμήμα I Τμήμα I: Για όλους όσοι αγαπούν το χορό, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στο ιδιαίτερο Ποντιακό στυλ.
Τμήμα II:
Μάθημα σε πιο γρήγορους ρυθμούς, με έμφαση σε κάποιες λεπτομέρειες.
Κατάλληλο για άτομα με εμπειρία κάποιων ετών στον Ποντιακό χορό.
Κόστος: CHF 120.- (EUR 75.-).
Συμπεριλαμβάνεται εμφιαλωμένο νερό.
Μόνο Σάββατο απόγευμα: CHF 25.– (EUR 15.–) xoρίς ποτό.
Σάββατο απόγευμα: 8 μ.μ. θα έχει μπουφέ με ελληνικό φαγητό.
Η συμμετοχή προϋποθέτει έγκαιρη κράτηση. Κόστος CHF 35.--/EUR 22.-- (xoρίς ποτό).
Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή (Ποντιακή) μουσική, αλλά και χορούς από όλη την Ελλάδα (CD).
Ασφάλεια: Υπ’ ευθύνη των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες και εγγραφές:
Yvonne Kopp Koelliker, Hügelstrasse 31, 8002 ZürichTel. 0041 44 281 2742, Handy 0041 78 775 9770, e-mail: yvonne.kopp@bluewin.ch Carolyn Mullett, Sternenstrasse 19,
8002 Zürich Tel. 0041 44 201 8219, Handy 0041 79 477 7172, e-mail: cmullett@bluewin.ch
Η γραπτή αίτηση είναι υποχρεωτική.
Επίσης διατηρούμε κάθε δικαίωμα να απαιτήσουμε την καταβολή της αμοιβής για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει τελευταία στιγμή, ή δεν παρουσιαστεί καθόλου στο σεμινάριο.
Διαμονή:
Jugendherberge (ξενώνας) , Mutschellenstr. 114, 8038 Zürich, Τηλ. 0041 44 482 35 44
Επίσης στο Zürich Tourismus, 0041 44 215 40 00 θα σας βοηθήσουν να βρείτε ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: