Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ο Καραμανλής στήνει σκηνικό εκλογών

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΥπουργοί και στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει αρχίσει ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Με πυροτεχνήματα για μια νέα κοινωνική πολιτική, γλυκόλογα για τους βουλευτές, εμμονή στις πολυδιαφημισμένες «μεταρρυθμίσεις» και προαναγγελία μιας «πορείας προς τον λαό» που θα ξεκινήσει ο ίδιος και οι υπουργοί, ο Κων. Καραμανλής άρχισε από χθες να στήνει το εκλογικό σκηνικό.
Κορυφαίοι υπουργοί και επιτελικά κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός με την ολιγόλεπτη παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου- η οποία είχε πυροδοτήσει μια έντονη φημολογία για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- αποκάλυψε ουσιαστικά το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί προεκλογικά η κυβέρνηση. Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει πλέον αρχίσει και το μόνο που απομένει ανοικτό είναι πλέον ο χρονικός ορίζονταςπου έχει μπροστά της η κυβέρνηση.
Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι με βάση τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, το Μαξίμου κινείται πλέον με στόχο την προσφυγή σε εκλογές τον προσεχή Απρίλιο και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία δίδυμες εκλογές τον Ιούνιο με τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα εφαρμοστεί και ο νέος εκλογικός νόμος (Παυλόπουλου) που ενισχύει με δέκα επιπλέον έδρες το πρώτο κόμμα.
Μέσα στο ασφυκτικό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την εσωκομματική αναταραχή που προκαλεί η διαγραφή του βουλευτή Δράμας κ. Στ. Δαϊλάκη, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ωστόσο οι εκλογές να έρθουν ακόμη νωρίτερα και γι΄ αυτό τον λόγο κρίνουν ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε από χθες κυβέρνηση και κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: