Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ IANOSΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7), ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο Κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συμμετέχει η Γ τάξη του ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Οι συγγραφείς με παιχνίδια ρόλων θα αφηγηθουν την ιστορία του βιβλίου και στη συνέχεια τα παιδιά, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα ευαισθητοποιήθούν για το πως θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την κοινωνία για να προσταστέψει τα δάση. Τέλος, ένα αυτοσχέδιο δρώμενο με ήρωες τους μικρούς φίλους, στο οποίο θα ακουστούν δυο από τα ανέκδοτα ΟΙΚΟ-τραγούδια σε μουσική Κώστα Θωμαϊδη, θα στηθεί έξω από το βιβλιοπωλείο, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σκοπός να ευσαισθητοποιήσουν τους μεγάλους σε θέματα περιβάλλοντος. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία.
Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά.
Το 1997 κυκλοφόρησε ο Τριγωνοψαρούλης, που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.
Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του-μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό Διαβάζω κτλ.
Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ συναντάει συχνά τους αναγνώστες του, σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: