Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Θύελλα για το πραξικόπημα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣτη δίνη του σκανδάλου του Βατοπεδίου η Ν.Δ. μετά την παραίτηση των δύο εισαγγελέων ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Σε μείζονα θεσμική κρίση με απροσδιόριστες ακόμη συνέπειες για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση του Βατοπεδίου, μετά την παραίτηση- σοκ των δύο εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονταν τις έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο.
Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων- όχι μόνο από την έρευνα της υπόθεσης, αλλά και από το δικαστικό σώμα- που κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με μία ακόμη πολιτική θύελλα.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει «πραξικοπηματικές» καταστάσεις στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση.
Την ίδια ώρα δημιουργείται κλίμα εξέγερσης στον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο της χώρας, που στηρίζει τους παραιτηθέντες εισαγγελείς και καταγγέλλει συντονισμένη προσπάθεια «ποδηγέτησης» των ανεξάρτητων δικαστών από την κυβέρνηση και τα ηγετικά κλιμάκια της Δικαιοσύνης.
Κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η κυβέρνηση επανήλθε με δραματικό τρόπο στη δίνη του σκανδάλου, από την οποία προσπαθούσε εναγωνίως να ξεφύγει, με όχημα τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Παράλληλα, αναζωπυρώνονται οι εστίες εσωκομματικής έντασης στη Ν.Δ., ενώ γίνεται ακόμη πιο φορτικό το κλίμα για τον υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο.
Αρκετοί υπουργοί εκτιμούσαν ότι οι απρόσμενες εξελίξεις από το δικαστικό μέτωπο δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: