Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΆγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης Ροτόντα / Είδος Εκδήλωσης: Χορωδία 20/10/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος Ελεύθερη Χορωδία Ιεροψαλτών Βουλγαρίας «Άγιος Γεώργιος - Ροτόντα» Ιδρύθηκε το 2005, με την πρωτοβουλία του ιεροδιακόνου Μακαρίου Τσακάροβ, ο οποίος έχει σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου στη Ρουμανία ενώ από το 2006 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η χορωδία έχει έδρα στη Σόφια και αποτελείται από 20 - 22 άτομα, ιεροψάλτες σε ορθόδοξους ναούς της Βουλγαρίας.
Ο πυρήνας της χορωδίας συγκροτείται από νέους ανθρώπους, οι περισσότερους από τους οποίους έχουν περατώσει θεολογικές σπουδές ή σπουδάζουν ακόμα.
Ο σκοπός της χορωδίας είναι να συμμετέχει ενεργώς στην λατρευτική πράξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Γι' αυτό το λόγο οι συναυλιακές της παρουσιάσεις δεν είναι τόσο πολλές.
Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε πολλές Αρχιερατικές και Πατριαρχικές Θείες Λειτουργίες.
Με την ψαλμωδία έχει χαροποιήσει πολλούς ενορίτες πολλών Ιερών Ναών στην Πρωτεύουσα, όπου συμμετέχει στις πανηγυρικές ακολουθίες. Το 2006 συμμετείχε στην Διεθνή σύσκεψη της εκκλησιαστικής μουσικής στο Πομόριε, όπου πήρε και βραβείο.
Τον Μάιο του 2007 μετά την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων "Κωνσταντίνεια" η χορωδία παρουσιάζεται στον Ιερό Ναό των "Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης", Πλατεία Ιπποδρομίου Θεσσαλονίκης. Το 2006 η χορωδία εκδίδει και το πρώτο CD της με τίτλο "Ύμνοι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου". Τη χορωδία διευθύνει ο χοράρχης Πέτρος Σλάββωφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: