Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Παραλύει σήμερα η χώρα

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ
Με πολλή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου για σήμερα Τετάρτη, αφού η 24ωρη απεργία που έχει προγραμματίσει στις ΔΕΚΟ η ΓΣΕΕ, αναμένεται να παραλύσει τη χώρα απο το πρωί. Τα κυριότερα προβλήματα, αναμένεται να παρατηρηθούν στις μετακινήσεις, με μετρό, τρένα, τρόλεϊ και λεωφορεία να τραβούν χειρόφρενο, εξαναγκάζοντας τους Αθηναίους που θα πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ για τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο της Αττικής θα μείνει ολόκληρη την ημέρα χωρίς μετρό, αλλά και προαστιακό, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Παράλληλα, δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί, και από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Μεγάλη, όμως, αναμένεται να είναι η ταλαιπωρία και των επιβατών που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με την Ολυμπιακή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές Αερογραμμές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την ακύρωση δεκάδων πτήσεων.
Ακόμη όμως και όσες τελικά πραγματοποιηθούν, δηλαδή μια πτήση ανά προορισμό, θα παρουσιάσουν σημαντική καθυστέρηση.
Ήδη, έχουν ακυρωθεί εκατό πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα μετ’ επιστροφής. Οι επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήριο για την Τετάρτη, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους γραφεία της εταιρίας ή να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444. Προβλήματα όμως αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των άλλων αεροπορικών εταιριών, αφού στην εικοσιτετράωρη απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και τα τρένα του ΟΣΕ, όμως, θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΣΕ θα εκτελεί μόνο δρομολόγια «Κοινωνικών Αναγκών». Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινητοποιήσεις σε ΕΛΤΑ, ΟΤΕ Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης για το κοινό, όσον αφορά στο θέμα της πώλησης της θυγατρικής του Οργανισμού «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ». Τέλος, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συμμετάσχει στην απεργία, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: