Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
Η μαμά Παύλος Μεθενίτης
Η Μαρίνα δε σκεφτόταν ό,τι έκανε – απλώς έκανε, για πρώτη φορά στη ζωή της, ό,τι επιθυμούσε. Λες και με κάθε βογγητό, με κάθε σπασμό, διέγραφε κι από μια μέρα, ή ένα μήνα, ή ένα χρόνο από την παλιά ζωή της, απ' όλα εκείνα τα ατέλειωτα πρωινά στο μαγαζί, απ' όλες εκείνες τις αναρίθμητες νύχτες που πέρασε δίπλα στον Χρίστο.
Ένιωθε πως ο εαυτός της ως μαμά και γιαγιά και σύζυγος και μπακάλισσα και τίμια κι άμεμπτη γυναίκα ξεθώριαζε, όπως και το ίδιο το οικείο περιβάλλον της – σα να έβλεπε τον εαυτό της με τους δικούς της μέσα στο σπίτι και το μαγαζί να χάνουν τα χρώματά τους και τους ήχους τους, να γίνονται κάπως διάφανοι και σιωπηλοί.
Ενώ αντίθετα φανταζόταν πως η άλλη, η καινούρια Μαρίνα, η ερωμένη του Παναγιώτη, γινόταν εντονότερη με κάθε μέρα που περνούσε.
Όπως η εικόνα της, έτσι και της ίδιας το περίγραμμα γινόταν πιο αδρό, τα χρώματά της πιο ζωντανά, οι μυρωδιές κι οι ήχοι που εξέπεμπε πιο ευδιάκριτοι, πιο υπαρκτοί.
Αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα η ηρωίδα του βιβλίου, πιστή στο ρόλο για τον οποίο την προόρισε η καταγωγή και η ανατροφή της, θα συναντήσει στα πενήντα πέντε της πρώτη φορά τον έρωτα στα μάτια ενός πολύ νεότερού της άντρα: ενός ταλαντούχου ζωγράφου με τον οποίο θα υπερβεί προσωπικές αναστολές και κοινωνικά στερεότυπα, θα διαρρήξει οικογενειακούς δεσμούς και θα διεκδικήσει τελικά το δικαίωμά της στην ευτυχία.
Οι συνέπειες όμως, τόσο για την ίδια όσο και για τους γύρω της, θα είναι απρόβλεπτες.
Ταξίδια στην ιστορία Τάκης Αντωνόπουλος Η Ιθάκη την εποχή του Mύθου.
Ο πιο μεγάλος γητευτής της Ιστορίας.
Το βράδυ που έκλαψε η Δημοκρατία.
Ένα σκάνδαλο στα αρχαία Ανθεστήρια. Οι σταυροφόροι.
Η Λέαινα και ο Λεοντόκαρδος.
Η πολυκύμαντη ζωή της Ελεονόρας, που έζησε με δύο βασιλείς.
Ο Μπενβενούτο Τσελίνι.
Ο δεσμοφύλακας που δεν έμαθε ποτέ να πετάει.
Ο αλήτης Καραβάτζιο.
Ο Γιόχαν Λούντβιχ Μπούρκχαρτ και η πόλη του παραμυθιού.
Η γυναίκα που ντυνόταν άντρας.
Ο εικοσάχρονος που είχε λίγες ώρες για να αποδείξει ότι ήταν ο σπουδαιότερος μαθηματικός της εποχής του.
Ο βομβαρδισμός που δεν έγινε για να σωθεί ένα έργο τέχνης.
H αρχαιολόγος και ο φιλόσοφος.
Η πιο όμορφη έρημος του κόσμου. Το βιβλίο αυτό είναι μια μηχανή του χρόνου και ο αναγνώστης του ένας ταξιδιώτης στο παρελθόν: αναχωρεί από την ελληνική Αρχαιότητα, διασχίζει τη Ρωμαιοκρατία, το Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, και ταξιδεύει προς τον 20ό αιώνα απολαμβάνοντας το ταξίδι του σαν μια περιήγηση σε μια φαντασμαγορική πινακοθήκη, όπου οι πίνακες ζωντανεύουν, τα πορτραίτα αποκτούν κίνηση και φωνή, ενώ αναβιώνουν κάποια ξεχωριστά ή και άγνωστα επεισόδια της Ιστορίας, με πρωταγωνιστές που έζησαν τόσο στην ορατή όσο και στην αθέατη πλευρά της.
Happy birthday, ΤΟΥΡΚΕ! Γιάκομπ Αρζούνι O Κεμάλ Καγιανκάγια είναι ένας τουρκικής καταγωγής Γερμανός ντετέκτιβ, που δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες της δουλειάς του, αλλά και το λανθάνοντα ρατσισμό των γύρω του. Η δύσκολη ζωή του θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη όταν αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Αχμέτ Χαμούλ, ενός συμπατριώτη του οικογενειάρχη, που βρίσκεται μαχαιρωμένος σε μια κακόφημη συνοικία της Φρανκφούρτης. Ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία στο χώρο της πορνείας και των ναρκωτικών, θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με το ύποπτο παρελθόν του Βασίφ Εργκούν, πεθερού του θύματος, αλλά και με τη διαφθορά που επικρατεί σε ορισμένα κλιμάκια της γερμανικής αστυνομίας. Όπως και στο Κισμέτ, ο Αρζούνι γράφει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς, όπου το μυστήριο δεν είναι ποτέ ξεκομμένο από τους κανόνες της αληθινής ζωής και όπου ο κεντρικός χαρακτήρας έρχεται να προστεθεί στους πιο χαρακτηριστικός ήρωες της διεθνούς νουάρ λογοτεχνίας. Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: