Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ισορροπία τρόμου και στο βάθος εκλογές

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ κυβέρνηση συνεχίζει την καθοδική της πορεία που άρχισε από τη ΔΕΘ και στη Ν.Δ. θεωρούν ότι οδηγεί σε πρόωρες κάλπες ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Ακόμη ένα επεισόδιο στην κατρακύλα της κυβέρνησης, που άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ, αποτελεί η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Αρκαδίας Πέτρου Τατούλη, που επαναφέρει το κυβερνών κόμμα αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της οριακής πλειοψηφίας των 151 εδρών.
Αφορμή στάθηκε η ανοικτή επίθεση του κ. Τατούλη στον Πρωθυπουργό, τον οποίο ο πρώην υφυπουργός δεν θεωρεί αμέτοχο ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τις υπόλοιπες «αμαρτωλές» υποθέσεις που ταλανίζουν την κυβέρνηση.
Ωστόσο, σχεδόν όλοι στη Ν.Δ. κάνουν λόγο για μια προαναγγελθείσα διαγραφή, που γίνεται όμως στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για την κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Αρκαδίας δοκίμαζε τις αντοχές του Μαξίμου από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πλέον η διαγραφή του από ελάχιστους, εντός και εκτός κυβέρνησης, αντιμετωπίζεται ως «επίδειξη πυγμής» από την πλευρά του κ. Καραμανλή.
Αντιθέτως, έρχεται να κάνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και από τους περισσότερους εκτιμάται ότι υπαγορεύθηκε από τη «ζωτική ανάγκη» για τη Ν.Δ. να προστατευθεί η εικόνα του Πρωθυπουργού.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: