Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Με υπογραφή Κιλτίδη έκαναν το δάσος οικόπεδο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Τι κατέθεσε στην Εξεταστική ορκωτός εκτιμητής για την Ουρανούπολη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας, Μαρία Νταλιάνη
Τον Κώστα Κιλτίδη «αδειάζει» ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) κ. Ι. Μουρμούρας, λέγοντας ότι με την υπογραφή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αποχαρακτηρίστηκε δασική έκταση στην Ουρανούπολη, προκειμένου αυτή να δοθεί ως άρτια και οικοδομήσιμη στη Μονή Βατοπεδίου.
Κατά την πολύωρη κατάθεσή του χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μουρμούρας έκανε λόγο για «όργιο ανταλλαγών» ανάμεσα στο Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ χαρακτήρισε «άκυρα και μη σύννομα» οκτώ συμβόλαια που αφορούν σε ανταλλαγή γης της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) κ. Κ. Γκράτσιο.
Κι αυτό γιατί- όπως είπε- οι εκτιμητές αξιολόγησαν δασικές εκτάσεις χωρίς να έχουν γνώση ότι επρόκειτο για ανταλλαγές, ενώ η ΚΕΔ παραχωρούσε τις συγκεκριμένες εκτάσεις με συμβόλαια, βάσει ετεροχρονισμένων τοπογραφικών που έδειχναν ότι αφορούσαν περιοχές άρτιες και οικοδομήσιμες με συνέπεια να πολλαπλασιαστεί η αξία εκμετάλλευσής τους για τη Μονή Βατοπεδίου.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: