Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστική Δημιουργία 2008-09 - Εγκαίνια έκθεσης Λάζαρου Σπύρου
Δήμος Καλαμαριάς
Ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς εγκαινιάζει την έκθεση του γνωστού ζωγράφου και γλύπτη Λάζαρου Σπύρου. την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 7μμ στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo.
Ο Λάζαρος Σπύρου γεννήθηκε το 1958 στη Φλώρινα και μεγάλωσε στη Θες/νίκη.
Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, μαθήτευσε κοντά στους Κώστα Λούστα και Δημήτρη Μυταρά αλλά και στο γλύπτη Δ.Καλαμάρα. Οι σπουδές του στη γλυπτική καθόρισαν το γλωσσοπλαστικό του ιδίωμα στο σχέδιο και τη ζωγραφική.
Εμπνευσμένος από την αισθητική της κλασικής αρχαιότητας αλλά και από την αρχαία ελληνική παράδοση δημιουργεί σχέδια και ζωγραφική που έχουν σαν κύριο άξονα τα ιδανικά πρότυπα των αναλογιών του αντρικού και του γυναικείου σώματος.
Η ομορφιά και o έρωτας ως έννοιες αποτελούν καίρια σημεία της προβληματικής του.
Μέσα από την ελληνική μυθολογία ανακαλύπτει ο ίδιος έναν δικό του τρόπο θέασης της σημερινής ζωής, που τον μεταδίδει πειστικά και στον θεατή.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου ενώ την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στα πλαίσια της έκθεσης του Λάζαρου Σπύρου η συγγραφέας και φιλόλογος Δήμητρα Μήττα παρουσιάζει στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo το βιβλίο της «Θυμάσαι τα όνειρά σου;», μια μυθοπλασία για το πώς η Τέχνη επηρεάζει την πραγματικότητα ή και αντίστροφα.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:ΔΕ -ΠΑ 18:00-21:00, ΣΑ 11:00-13:30
Διάρκεια έκθεσης:14-29 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: