Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΗ κόρη του νεκροθάφτη
ΣΕΙΡΑ : ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Εκτός σειράς
ISBN : 9789604554584
ΣΕΛΙΔΕΣ : 696
ΕΚΔΟΣΗ : Οκτ 08
Το 1936 η οικογένεια Σβαρτ εγκαταλείπει τη ναζιστική Γερμανία και εγκαθίσταται σε μια κωμόπολη της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Ο πατέρας, πρώην καθηγητής, ξεπέφτει στη μοναδική δουλειά που μπορεί να βρει: συντηρητής του τοπικού νεκροταφείου και νεκροθάφτης.
Όταν το μίσος και οι προκαταλήψεις των ντόπιων οδηγήσουν σε μια αναπόφευκτη τραγωδία, η κόρη της οικογένειας, η Ρεμπέκα, θα τραπεί σε φυγή.
Από πόλη σε πόλη, από αγκαλιά σε αγκαλιά, η γυναίκα αυτή θα αναζητήσει μια νέα ταυτότητα, ένα μέρος στο οποίο να ανήκει.
Ανασκαλεύοντας τις προσωπικές της αναμνήσεις από τη ζωή της γιαγιάς της, η Τζόις Κάρολ Όουτς γίνεται σε αυτό το βιβλίο σχεδόν αυτοβιογραφική και δημιουργεί μια συναρπαστική αφήγηση που καθηλώνει με τη συναισθηματική της αλήθεια.
Θαμμένα μυστικά
Μπαρτζινόπουλος Ερρίκος (μετάφραση) ΣΕΙΡΑ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ: Εκτός σειράς ISBN : 9789604554614 ΣΕΛΙΔΕΣ : 384
ΕΚΔΟΣΗ : Οκτ 08
Ψάχνοντας για μανιτάρια στο δάσος, ένας άντρας και ο σκύλος του ξεθάβουν κάτι λιγότερο νόστιμο – ένα ανθρώπινο χέρι.
Το πτώμα στο οποίο ανήκει δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί, αλλά αυτή η «θαμμένη» υπόθεση θα αποδειχτεί ιδιαίτερα περίπλοκη για τον επιθεωρητή Γουέξφορντ και την ομάδα του.
Οι ιατροδικαστές δεν μπορούν να διαπιστώσουν με βεβαιότητα την αιτία του θανάτου του.
Η αναζήτηση της ταυτότητας του νεκρού θα καταστεί σισύφεια προσπάθεια.
Η υπόθεση φαίνεται πως βρίσκεται σε οριστικό αδιέξοδο, όταν ένα νέο πτώμα ξεθάβεται λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα από το προηγούμενο, στο κελάρι μιας εγκαταλελειμμένης αγροικίας…
Τα μυστικά που κάλυψε το πέπλο του παρελθόντος έρχονται στο φως ένα ένα, σε μια αριστοτεχνικά φτιαγμένη αστυνομική περιπέτεια από τη μετρ του είδους Ρουθ Ρέντελ.
Ψεύτρα γλώσσα
Γουίλσον Άντριου
ΣΕΙΡΑ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ: Εκτός σειράς
ISBN : 9789604554607
ΣΕΛΙΔΕΣ : 384
ΕΚΔΟΣΗ : Νοε 08
Ο νεαρός Άνταμ Γουντς, επίδοξος συγγραφέας, φτάνει στη Βενετία με σκοπό να αφιερωθεί στο πρώτο του βιβλίο.
Για να βγάλει τα προς το ζην, θα αναλάβει να φροντίζει τον Γκόρντον Κρέις και το παλάτσο του.
Ο Κρέις, βέβαια, δεν είναι απλή περίπτωση: ένας εκκεντρικός γηραιός κύριος, ο οποίος ζει απολύτως απομονωμένος και είναι διάσημος χάρη στο ένα και μοναδικό βιβλίο του που έγινε μπεστ σέλερ.
Η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών θα περιπλεχθεί όταν ο Γουντς, ξεθάβοντας μυστικά του παρελθόντος του εργοδότη του, αποφασίσει αντί του μυθιστορήματός του να γράψει τη βιογραφία του Κρέις.
Από τα σκοτεινά κανάλια της Βενετίας στις αποστειρωμένες αίθουσες ενός αριστοκρατικού αγγλικού σχολείου, οι ήρωες επιδίδονται σε μια θανατηφόρα αναμέτρηση γάτας ποντικιού, η οποία παρασύρει τον αναγνώστη ως τη συγκλονιστική της κορύφωση. Αιχμηρά αντικείμενα Φλιν Τζίλιαν
ΣΕΙΡΑ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ: Εκτός σειράς
ISBN : 9789604553372
ΣΕΛΙΔΕΣ : 376
ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 08
Αιχμηρά αντικείμενα, κοφτερές λέξεις, ιλιγγιώδης ρυθμός.
Η πρωτοεμφανιζόμενη Τζίλιαν Φλιν στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger καθώς και διθυραμβικές κριτικές.
Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στο λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης.
Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της.
Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της.
Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.
ΚΛΙΚ. Δέκα φωνές, μία ιστορία
Σου Παρκ Λίντα, Όλμοντ Ντέιβιντ, Κόλφερ Έοϊν, Έλις Ντέμπορα, Χόρνμπι Νικ, Ντόιλ Ρόντι, Γουάιν-Τζόουνς Τιμ, Οζέκι Ρουθ, Λάναγκαν Μάργκο, Μαγκουάιρ Γκρέγκορι
ΣΕΙΡΑ : ΠΑΙΔΙΚΑ: ΑΠΟ 10 ΕΤΩΝ: Εκτός σειράς
ISBN : 9789604554669
ΣΕΛΙΔΕΣ : 208
ΕΚΔΟΣΗ : Οκτ 08
Δέκα δημοφιλείς και πολυβραβευμένοι συγγραφείς ενώνονται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο θαύματα και εκπλήξεις.
Ένας κεντρικός ήρωας, ο George Keene, μεγάλος ανθρωπιστής και σπουδαίος φωτορεπόρτερ, αφιερώνει πενήντα χρόνια της ζωής του ταξιδεύοντας σε όλη τη Γη, προσπαθώντας με το έργο του να αλλάξει τον κόσμο.
Όταν πεθαίνει, αφήνει στα εγγόνια του, τη Μάγκι και τον Τζέισον, μια κληρονομιά-δώρο: την κάμερά του, μια συλλογή από σπάνιες φωτογραφίες και ένα χειροποίητο κουτί με όστρακα. Είναι δώρα που θα τους πάνε πολύ μακρύτερα απ’ όσο μπορούσαν να φανταστούν, σε δρόμους τους οποίους περπάτησε και σε μέρη στα οποία έζησε ο παππούς τους.
Τα ταξίδια αυτά, ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον, θα τους βοηθήσουν να αποκαλύψουν μυστικά και να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους αλλά και πολλών άλλων...
Συλλογή από τρυφερές και συνάμα χιουμοριστικές ιστορίες, που υμνούν τη ζωή, την αγάπη, τη φιλία, την ειρήνη, την προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: