Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Μωμοέρια στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Μωμοέρια του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου Κοζάνης αναπαρέστησαν το έθιμο τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Από τις 25 έως τις 27 Δεκεμβρίου οι νέοι των δύο χωριών συμπαρέσυραν τους κατοίκους σε ένα συνεχιζόμενο υπαίθριο γλέντι. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ 4.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Μάνου Κατράκη 2
Τριανδρία, θεσσαλονίκη
Τ.Κ 55337
Τηλ & Fax: 2310936989
pontioi@yahoo.gr ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"ΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΕΝΟΙ", ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΑΡΚΑΔΙΟΥ 4 ΧΑΡΙΛΑΟΥ.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κλεισούρας 13
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ. 2310232162 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 21 & 22 Νοεμβρίου οι ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ν. Ξάνθης.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου έγινε προβολή βίντεο αφιερωμένο στον Πόντο και ακολούθησε η ομιλία του κ. Φάνη Μαλκίδη με σημείο αναφοράς την παραπάνω προβολή και θέμα «Το Ποντιακό ζήτημα σήμερα».
Στο τέλος της εκδήλωσης οι παραβρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις προσφορά της Βιοτεχνίας Παραγωγής Παραδοσιακών ειδών διατροφής «Βερμίου Γης».
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στον οποίο έγινε αναβίωση του αρχαίου ποντιακού δρωμένου «Μωμοέρια» από τον Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης.
Στο χορό έγινε καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Π. Βασιλειάδου η οποία ευχαρίστησε του χορηγούς της βραδιάς καθώς και τους μουσικούς.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου και τους συνεχάρη για το έργο τους.
Παρεβρέθησαν ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Ποντίων Ξάνθης, Καρβάλης, Λεκάνης, από το Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» καθώς και από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.Έπειτα παρουσιάστηκε το έθιμο των Μωμόγερων και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: