Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Η «Κυριακή στο χωριό» θα είναι αφιερωμένη στο Θρυλόριο ΡοδόπηςΧορευτικά συγκροτήματα, Μωμόγεροι, λυράρηδες, γυναίκες που ετοίμασαν χιλιάδες καλούδια κέρδισαν όχι μόνο την δημοσιογράφο και το συνεργείο αλλά όλους τους επισκέπτες που περίμεναν καρτερικά να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα επί ώρες…
Η δημοφιλής εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό» που αναδεικνύει την άγνωστη αλλά πανέμορφη Ελλάδα ταξιδεύει στο Θρυλόριο Ροδόπης το τηλεοπτικό κοινό την προσεχή Κυριακή 15-02-2009, αφού ήδη έγιναν με μεγάλη επιτυχία τα γυρίσματα σε πείσμα του αρχικά μουντού και βροχερού καιρού που τελικά άνοιξε και με καθυστέρηση τριών ωρών, ξεκίνησαν τα γυρίσματα, όπου οι σύλλογοι με τα μέλη τους απτόητοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκπομπής.
Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Καραθανάσης και Ιωσήφ Νανάκης, αλλά και παρουσιάστρια η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και γνώστες του αντικειμένου τους βοήθησαν ώστε παρά την αρχική απογοήτευση λόγω των καιρικών συνθηκών να κυλήσουν όλα άψογα και να αποτυπωθούν έθιμα, παρουσίες και να καταγραφούν συνεντεύξεις που θα αξιολογηθούν κατά την μετάδοση της εκπομπής που είναι την προσεχή Κυριακή στην ΕΤ3 και αξίζει να την δουν όλοι.
Όλοι οι συντελεστές κέρδισαν τους κατοίκους με την διάθεσή τους και το χιούμορ, ενώ στο τέλος κάθισαν όλοι μαζί και γεύτηκαν τις εκπληκτικές πίτες γλυκά και φαγητά που ετοίμασαν οι Πόντιοι αποδεικνύοντας ότι στην φιλοξενία είναι άφθαστοι.
Παρόντες στα τραπέζια οι σύλλογοι σε πλήρη ανάπτυξη, η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη, αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, οι τρεις δραστήριοι σύλλογοι του Θρυλορίου, ο σύλλογος Ποντίων γυναικών Θρυλορίου που κινητοποίησε όλες τις γυναίκες, ο σύλλογος «Η Κερασούντα και το Γαρς με επικεφαλή την Χρύσα Μαυρίδου που έστησε τα μωμοέρια με τις εντυπωσιακές προβιές και όλο το δρώμενο και ο σύλλογος γαμπρών και νιφάδων που έδωσε το δικό του στίγμα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις και γεύσεις του χωριού τους.
Η εκπομπή που διαρκεί τουλάχιστον δυόμισι ώρες επικεντρώνει σε αναπαράσταση εθίμων, σε λαϊκούς οργανοπαίχτες, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα που υπάρχει δίπλα μας κι ελάχιστα γνωρίζουμε, ενώ οι γυναίκες ξεδιπλώνουν την αυθεντικότητα της μαγειρικής και οικοκυρικής τέχνης και ο τηλεθεατής επισκέπτεται μέσα από ένα «ταξίδι διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμμετέχοντας στα γλέντια και τους χορούς αναζητώντας ενδόμυχα να γνωρίσει αυτό το κλίμα που ήδη παρουσιάζεται τηλεοπτικά και υπάρχει στην πραγματικότητα.
Η εκπομπή θα λειτουργήσει σαν ένα ακόμη διαβατήριο γνωριμίας του Θρυλορίου και των ακούραστων ανθρώπων του σε όλη την ελληνική γη και γι’ αυτό μόνο αξίζουν συγχαρητήρια όσοι συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα.
Υπήρχε αυστηρό πρόγραμμα που τηρήθηκε απόλυτα ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη τηλεοπτική καταγραφή, ενώ οι ηλικιωμένοι παρουσίασαν μνήμες για το πώς βρεθήκαν στην Ελλάδα από την προσφυγιά, διατύπωσαν παράπονα που δεν ξέρουμε αν μεταδοθούν ή όχι, πάντως οι ίδιοι τα είπαν κι εκτονώθηκαν.
Εφημερίδα "Ο Χρόνος"10-02-2009 ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009, στο κέντρο διασκέδασης «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Αριδαία.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στο κάλεσμα του Συλλόγου καθώς γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό αλλά που ταυτόχρονα γεμίζει με ευθύνες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, τα οποία κατενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τις χορευτικές τους ικανότητες.
Επίσης βραβεύθηκαν νέες, μέλη των τμημάτων μας, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:- Ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής- Η βουλευτής Πέλλας κ. Τζάκρη- Ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Ζέρζης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Αριδαίας κ. Δεμίρη, αντιδημάρχους και Προέδρους επιχειρήσεων.- Ο Δήμαρχος Εξαπλατάνου κ. Τουφεγγόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Εξαπλατάνου κ. Τοπαλίδη, αντιδημάρχους και Προέδρους επιχειρήσεων.- Ο αντινομάρχης Πέλλας κ. Παυλίδης, εκπροσωπώντας τον Νομάρχη Πέλλας.- Ο αντιπρόεδρος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρυσίδης Κων/νος- Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Εξαπλατάνου κ. Τσάνταλης- Ο ευρωβουλευτής κ. Γκλαβάκης- Ο πολιτευτής κ Θεοδωρίδης Ηλίας- Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της περιοχής
Ενώ μηνύματα απέστειλαν: Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Καρασμάνης, η βουλευτής Πέλλας κα Φουντουκίδου.
Το διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια:
1. Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές του Συλλόγου.
2. Τον εμπορικό κόσμο της Αλμωπίας για τη συγκινητική του ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου για τη συγκέντρωση δώρων, για τον ετήσιο χορό του.
3. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την πολύτιμη βοήθειά τους.
4. Όλους τους φίλους και τις φίλες που με την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στηρίζουν το έργο της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΤΟ Δ.Σ.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Παύλου Μελά 87
Τ.Κ. 58400
Αριδαία – Ν. Πέλλας
Τηλ/Fax: 2384021288
efleal@otenet.gr ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ Ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας "ΑΙΓΕΣ", το χορευτικό του Συλλόγου μας συνοδευόμενο από μέλη και φίλους του, μετέβη στη Βεργίνα το Σάββατο 7-2-2009 στις 9.00 το βράδυ.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ενθουσίασε τον κόσμο, καταχειροκροτήθηκε και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών, των επισήμων και των παρακολουθούντων την εκδήλωση.
Αφού έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Συλλόγων, ο Δήμαρχος Βεργίνας μας ευχαρίστησε θερμά και πρότεινε όποια μέρα επιλέξουμε να μας μεταφέρει με μεταφορικό μέσο του Δήμου του, να μας φιλοξενήσει και να μας ξεναγήσει στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τον ευχαριστεί και θα ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του σύντομα.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ
ΡΟΔΙΤΗΣ - Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΚ:50100
ΤΗΛ. & FAX 2461071646, 6945871226
mpsroditi@gmail.com ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων "Πόντος" σας προσκαλεί στο χορό που πραγματοποιεί στις 14 Φεβρουαρίου στις 21.00 στα Αλωνάκια Κοζάνης στην αίθουσα του Συλλόγου με τους Αλέξη Παρχαρίδη, Παναγιώτη Κογκαλίδη, Γιάννη Τσιτιρίδη και Μπάμπη Κεμανετζίδη.
Κρατήσεις: 6972282133 & 2461091007
Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων "Πόντος"
Αλωνάκια - Κοζάνη
Τ.Θ. 123
Τ.Κ. 50100
Τηλ. - Fax: 2461091007
Σύνδεσμος Ποντιακών ΣωματείωνΚεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Λάκκωμα Χαλκιδικής
Τ.Κ. 63080
Τηλ. & Fax:2399051154
Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12 π.μ. στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας η 10η Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. (Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος) παρουσία της Δημάρχου Χαρούλα Ουσουρτζόγλου – Γεωργιάδη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου και των Πολιτιστικών Συλλόγων της δύναμης του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
● Το 5ο Συναπάντημα Νεολαίας της Π.Ο.Ε. (να πραγματοποιηθεί ή στον Πόντο ή στα παράλια της Κατερίνης) προτάθηκε όμως και ο Ν. Ημαθίας για να φιλοξενήσει το συναπάντημα Νεολαίας που θα συμμετέχουν τουλάχιστον 400 νέοι και νέες.
● Η Π.Ο.Ε. και ο Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας συνεχίζει μετά από τον πρώτο ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ που έχει οργανώσει για την διάσωση της Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας να συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνει για την ψηφιοποίηση των βιβλίων και θα είναι πάντα στο πλευρό τους για ότι χρειαστεί για την διάσωση και διατήρηση των βιβλίων που είναι κληρονομιά όλου του Ποντιακού Ελληνισμού και έτσι πρέπει να το δούνε όλοι.
● Παράλληλα το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας κατέθεσε ψήφισμα όλων των Συλλόγων του Νομού Ημαθίας με πρωτοβουλία της να γίνει θεσμός, την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όλοι να δίνουν αίμα (για το αίμα που χάθηκε) και να προβούν σε δεντροφύτευση (μια ρίζα για τη ρίζα μας), οι απανταχού πόντιοι και όχι μόνο αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να το εντάξουν στις εκδηλώσεις τους.
● Προετοιμασία των θεσμικών εκδηλώσεων του Σ.Πο.Σ (φεστιβάλ χορωδιών και μικρών χορευτικών).
● Διοργάνωση Ετήσιου Χορού του Σ.Πο.Σ. στον Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ και την δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου και site – ιστοσελίδας του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας.Τέλος μέσα σε έφορο κλίμα κόπηκε η βασιλόπιτα του Σ.Πο.Σ, ο τυχερός ήταν ο κ. Θόδωρος Αυγίδης από το ΚΙΛΚΙΣ και πήρε ένα μικρό δωράκι από τον πρόεδρο Λ. Σαρβανίδη.
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1
Τ.Κ. 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310227822 FAX: 2310227213

Δεν υπάρχουν σχόλια: