Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Αναβάθμιση Αγροτικού Ιατρείου Ιερισσού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό»
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον κ. Yπουργό Οικονομικών Θέμα : « Αναβάθμιση Αγροτικού Ιατρείο Ιερισσού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό » κ. Υπουργέ Για μια ακόμα φορά επανέρχομαι στο ίδιο θέμα, δηλ. στην αναβάθμιση του Αγροτικού ιατρείου Ιερισσού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Από το 2003 ο δήμος Σταγείρων – Ακάνθου με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας κατασκεύασε κτίριο για τη στέγαση και λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.
Το κτίριο το έτος 2004 ήταν έτοιμο.
Από τότε μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 10.000 χιλ. και κατά την θερινή περίοδο 30.000 χιλ. εκτός των προσκυνητών του Αγίου Όρους, περιμένουν την υλοποίηση της υπόσχεσης. Σε σχετική μου ερώτηση το 2006 ο υπουργός υγείας διαβεβαίωνε ρητώς ότι, έχει υπογραφή η σχετική πράξη αναβάθμισης από το υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών και εκκρεμεί η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών.
Με έκπληξη πληροφορούμε ότι ο υφ. κ. Λέγκας δήλωσε πρόσφατα στο Δήμαρχο της περιοχής ότι, θα υπογράψει την πράξη αναβάθμισης μόλις αυτή σταλεί από το Υπουργείο Υγείας.
Επειδή η αγωνία και ο εμπαιγμός των πολιτών, ( σας πληροφορώ ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ), πρέπει να λάβουν τέλος, δεδομένου ότι σήμερα η Ιερισσός εξυπηρετείται από έναν αγροτικό ιατρό και το κοντινότερο κέντρο υγείας απέχει από την περιοχή 40 χιλ. ορεινής διαδρομής, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη και χρονοβόρα η αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών, Σας ερωτώ Είναι στις προθέσεις σας να υπογράψετε την αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Ιερισσού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ή όχι; Αθήνα 10/02/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: