Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΙ
Οι αντιδράσεις των κατοίκων του Νέου Μαρμαρά στις περιφράξεις που έγιναν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του “Πόρτο Καρράς” στη Χαλκιδική, για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής τον Ιούνιο του 2003, αναβίωσαν στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.
Κατηγορούμενος ήταν ο τότε δήμαρχος Σιθωνίας και σημερινός αντινομάρχης Γιάννης Τζίτζιος και άλλοι τρεις κάτοικοι, οι οποίοι είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία να πετάξουν βράχους που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία, στο όρια του δήμου και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
“Αυτός είναι χώρος του δήμου, που δεν χρησιμοποιούνταν ποτέ από το ξενοδοχείο, το φυσικό όριο είναι ένα ρέμα”, υποστήριξαν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι.
Μάλιστα, τόνισαν πως αντέδρασαν στην περίφραξη που έγινε καθώς ισχυρίστηκαν ότι τοποθετήθηκε με πρόφαση τα μέτρα ασφαλείας της συνόδου Κορυφής, αλλά φοβήθηκαν πως θα παραμείνει εσαεί, με συνέπεια να αποκοπεί η πρόσβασή τους στην παραλία. Εντύπωση προκάλεσε πως οι κάτοικοι της Σιθωνίας, εκτός της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορήθηκαν, αντιμετώπισαν και την κατηγορία της μεταβολής αιγιαλού, για την μεταφορά των βράχων, που όμως είχαν προηγουμένως τοποθετηθεί και δεν αποτελούσαν τμήμα του αιγιαλού.
Με το σκεπτικό αυτό αθωώθηκαν για την κατηγορία αυτή, ενώ για τυπικούς λόγους αθωώθηκαν και για τη φθορά.
Κάτοικοι της περιοχής έχουν παραπεμφθεί σε άλλα δύο δικαστήρια και αθωώθηκαν για παρόμοια επεισόδια που έγιναν την περίοδο εκείνη στο Νέο Μαρμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: