Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας με θέμα: « Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης » ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 23 Μαρτίου 2009
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Θέμα : « Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης » κ. Υπουργέ Στο Νομό Χαλκιδικής λειτουργούν δύο Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) για άτομα με ειδικές ικανότητες ( ΑμεΑ ). Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισκέφτηκα και ένα εκ των δύο Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης, το ΕΕΕΚ που λειτουργεί στο Δήμο Μουδανιών.
Η εικόνα που αντίκρισα είναι τραγική.
Το ΕΕΕΚ αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα, αφού στεγάζεται σε κτίριο εντελώς ακατάλληλο για ειδικό σχολείο και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης.
Όπως υπογράμμισαν ο διευθυντής του σχολείου οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος Γονέων, οι συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο είναι άθλιες έως επικίνδυνες για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Το κτίριο που χρησιμοποιείται είναι το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου, με μικρές αίθουσες ( πρόχειρα χωρισμένες ), χωρίς αυλή, αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται στο διάλειμμα μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, χωρίς ειδικούς βοηθητικούς χώρους, χωρίς εν γένει τις απαραίτητες υποδομές για την εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών με ειδικές ικανότητες.
Φυσικά, περιττεύει να τονίσω ότι η λειτουργία του εργαστηρίου οφείλεται στην κυριολεξία στις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και των Εκπ/κών. Οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στο άλλο Ειδικό Εργαστήριο που λειτουργεί στον Πολύγυρο.
Επειδή θεωρώ ότι συμφωνείτε πως ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από τις προταιρεότητες και τις ευαισθησίες στην αντιμετώπιση των ειδικών κοινωνικών προβλημάτων και πιστεύοντας στην ευαισθησία σας, για την ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής Σας ερωτώ Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ενίσχυση αυτών των δομών; Είναι στις προταιρεότητές σας η οικονομική στήριξη των ΕΕΕΚ; Υπάρχει συνολικό σχέδιο ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών όπως νέα ειδικά διδακτήρια – εργαστήρια - εξοπλισμός ; Αθήνα 19/3/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: