Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2009Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2009" ΑΠΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΜΑΪΟΥ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:- ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΦΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ",ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ".
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.
ΣΤΙΣ 11:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ" ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΣΤΙΣ 18:00 ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
- ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
- ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30
ΕΝΑΡΞΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΣΤΙΣ 18:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
- ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 20:30
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗ ΧΩΡΙ" ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
- ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11:30
ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»
ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τ.Κ. 60100
ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 2351091291
ipsilantis@hol.gr ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ" Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων Πιερίας «ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ» σας καλεί να συμμετάσχετε στις εορταστικές εκδηλώσεις στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (περιοχή Τζουμπάρ) ΑΛΩΝΙΩΝ, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου (23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009), όπου τα δύο χορευτικά τμήματά του θα χορέψουν χορούς από την περιοχή του ΠΟΝΤΟΥ.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο σύλλογός μας θα διανείμει στο Προαύλιο του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, παραδοσιακά Ποντιακά Φαγητά (γιοχάδες, τάν, τανωμένο σορβά), σε συνεργασία με την επιτροπή του παρεκκλησίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ιωακείμ Μαυρομμάτης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ"
ΑΛΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τ.Κ. 60064
ΤΗΛ. 6974024815
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
Αθήνα 21.04.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει:
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ διοργανώνει το ετήσιο Παμποντιακόν Πανοϋρ 2009 (Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα) στις 22 - 26 Απριλίου 2009.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Τετάρτη 22 Απριλίου 2009 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Αίθουσας Ποντιακού Λόγου και Τέχνης «Σπουδαστήριο Σουρμένων», στο χώρο της πρ. Αμερικάνικης βάσης, Ελληνικό.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η εκπαίδευση των Ελλήνων του Πόντου και τα μηνύματα που εκπέμπει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα» από τον κ. Αντώνη Παυλίδη, δρ. Ιστορίας και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
• Πέμπτη 23 Απριλίου 2009 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων θα πραγματοποιηθεί μια οπτικοποιημένη μουσική παράσταση με τίτλο:«Τα μουσικά γεφύρια Πόντου και Ελλάδας», η οποία φωτίζει και αναδεικνύει τις κοινές καταβολές, χνάρια και πατημασιές της ποντιακής μούσας στον ελλαδικό χώρο και τον Εύξεινο Πόντο.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:- Κερίμ Αϊντίν, χειλιαύλι,- Νίκος Μιχαηλίδης, λύρα – τραγούδι- Αντέμ Μπέσκιοϊλου λύρα – τραγούδιΘα προηγηθεί δεκάλεπτη εισήγηση, με θέμα: «Το Ποντιακό τραγούδι στον 21ο αιώνα», από τον κ. Νίκο Μιχαηλίδη, υποψήφιο δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Princeton University (USA).
Παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και μέλος της Επιτροπής Τύπου της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργος Γεωργιάδης.
Είσοδος ελεύθερη.
• Παρασκευή 24 Απριλίου 2009 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων θα πραγματοποιηθεί η ποντιακή θεατρική παράσταση σε πέντε μέρη με τίτλο: «Όλε τη γάμου δύσκολα κ’ η νύφε γαστρομέντσα», από το Σύλλογο «Πόντος Καλαμαριάς», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Σιδηρόπουλου.
Είσοδος ελεύθερη.
• Σάββατο 25 Απριλίου 2009 και ώρα 19:45 στην πλατεία Σουρμένων, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων (μικρό χορευτικό),του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»,του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων εκ Πόντου «ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»,της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής και τουΠοντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης.Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με κεμεντζέ, ταούλ’, τουλούμ’, γαβάλ, κρασί και χαψία…
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:- Θεοδοσιάδης Κώστας, τραγούδι- Κερίμ Αϊντίν, τουλούμ – χειλιαύλι- Μιχαηλίδης Νίκος, τραγούδι- Μπέσκιοϊλου Αντέμ, τραγούδι- Σοφιαννίδης Γιώργος, τραγούδι – τουλούμ’ – χειλιαύλι- Τσαχουρίδης Ματθαίος, κεμεντζέ- Χατζηδαυϊτίδης Νίκος, ταούλ’
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κ. Λάζος Τερζάς.
• Κυριακή 26 Απριλίου 2009
• Ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι. Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Σουρμένων και αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου και θα ακολουθήσει πομπή προς το κοιμητήριο Σουρμένων για το «Ταφικό Έθιμο».
• Ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων προσφιλών προσώπων «Ταφικό Έθιμο».
• Ώρα 19:45 στην πλατεία Σουρμένων- Χαιρετισμός του προέδρου της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων κ. Γιώργου Σαραφίδη.- Χαιρετισμός του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρήστου Κορτζίδη.- Χαιρετισμοί επισήμων- Καλλιτεχνική εκδήλωση με ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας,του Συλλόγου Ποντίων «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Waiblingen Γερμανίας καιτης Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου των «Μωμόγερων» από το Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης.
Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με κεμεντζέ, ταούλ’, τουλούμ’, γαβάλ...Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:- Θεοδοσιάδης Κώστας, τραγούδι- Κουρτίδης Γιάννης, τραγούδι- Σοφιαννίδης Γιώργος, τραγούδι – τουλούμ’ – χειλιαύλι- Τσαχουρίδης Ματθαίος, κεμεντζέ- Χατζηδαυϊτίδης Νίκος, ταούλ’
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κ. Λάζος Τερζάς.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία ΣΩΜΑΤΕΙΟ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ'' Το Δ.Σ. του Σωματείου "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα" με ιδιαίτερη χαρά σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 1212 Πανηγυρική γιορτή του Αγίου Γεωργίου από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο όρος Πυργί της Γαλίαινας του Πόντου και την 41η από την ανιστόρηση της στο Ροδοχώρι Νάουσας στους πρόποδες του Βερμίου, στις 23 Απριλίου 2009.
Οι εκδηλώσεις με την παρουσία Εκκλησιαστικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών, αποτελούν συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου.
Με εξαιρετική τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γραμματέας Ιωαν. Κυριακίδης
Ο Πρόεδρος Αρ. Ι. Κυριακίδης
Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα Ολύμπου 78,Τ.Κ. 54631
Θεσσαλονίκη Τηλ. - Fax: 2310271522
Ιερά Μονή: Ροδοχώρι Νάουσας Τ.Κ. 59200Τηλ.: 2332051167
admin@peristereota.com ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Ελαιοχωρίου Καβάλας "Ο Άγιος Γεώργιος" με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου πολιούχου του χωριού, σας προσκαλεί την Πέμπτη 23 Απριλίου σε μια μεγάλη Ποντιακή Βραδία που διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελαιοχωρίου με τον Χρήστο Λεμονίδη στη Λύρα, και τον Γιώργο Σαμπακίδη στο τραγούδι.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΚΑΒΑΛΑ
Τ.Κ. 64007
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης
Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που σχεδιάζει, προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των μελών της νεολαίας της περιφέρειά μας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Σύλλογο της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στις 8:00 μ.μ.
Σε αυτή θα συζητήσουμε θέματα, που αφορούν στη νεολαία, στους συλλόγους μας, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα καταθέσουμε επίσης τις προτάσεις μας για τις μελλοντικές κινήσεις τις περιφέρειάς μας.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται σημαντική.Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή ΑνάστασηΥείαν και Ευλογίαν!
Τηλ. Επικοινωνίας: 6937224472 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ Ν. ΚΟΛΩΝΙΑΣ Όπως έχει πλέον καθιερωθεί, πραγματοποιείται και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ετήσιος Χορός Νεολαίας του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας στις 25 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στο Bürgerzentrum Engelshof, Oberstraße 96, 51149 στην Κολωνία.
Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε και να ταξιδέψετε μαζί μας, σε μια αποκλειστικά ποντιακή βραδιά υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, του αγγείου και της φλογέρας.
Ελάτε να χορέψετε μαζί μας ως τις πρωινές ώρες και να απολαύσετε το πολυάριθμο και κυρίως νεαρό καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα το οποίο πλαισιώνουν οι εξής ταλαντούχοι καλλιτέχνες:Από την Ελλάδα:Ελένη Σαμανίδου – ΤραγούδιΟδυσσέας Σαμανίδης – ΛύραΑπό την Στουτγάρδη:Γεώργιος Ανδρονικίδης – Τραγούδι & ΛύραΚρίστιαν Γιαλαμάς – Αγγείο & ΦλογέραΚαι οι μουσικοί του συλλόγου μας:Στέλιος Δαβίδ – ΛύραΒασίλης Μπασούνας – ΛύραΚώστας Τσιανάκας – ΝταούλιΗ Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Κολωνίας σας περιμένει να ζήσουμε όλοι μαζί μια αξέχαστη Μεγάλη Ποντιακή Βραδιά!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ Ν. ΚΟΛΩΝΙΑΣ
Rösratherstrasse 68351107 KölnTil. 0221 - 8 01 96 65

Δεν υπάρχουν σχόλια: