Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Το απεργιακό πρόγραμμα της Πρωτομαγιάς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Με απεργιακές συγκεντρώσεις αλλά και συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά τα συνδικάτα εργαζομένων της χώρας.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η ΓΣΕΕ θα διοργανώσει και συναυλία με τη συμμετοχή των Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη, Ρίτας Αντωνοπούλου, ALD + THE COST και Marta moreleon y los del sur. Νωρίτερα, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στην Καισαριανή (στις 9:00) και στο Πολυτεχνείο (στις 10:00). Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Στην Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα γίνει στην Πλατεία Αριστοτέλους και του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι συγκοινωνίες λόγω της γενικής απεργίας της Πρωτομαγιάς.
Ειδικότερα: • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 π.μ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου να μεταφέρουν τους πολίτες στις απεργιακές συγκεντρώσεις. • Το Μετρό θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας. • 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν ο ΗΣΑΠ, το Τραμ, ο ΟΣΕ και Προαστιακός. • Στην Θεσσαλονίκη, ο 24ωρη απεργία πραγματοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: