Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 23 Μαϊου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 415 ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Γιουροβίζιον και ευρωεκλογές Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράδοξο, ο πρόσφατος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον και οι επικείμενες ευρωεκλογές ανέδειξαν τα πολλά κοινά σημεία που έχουν ο παραλίγο εθνικός μας ήρωας Σάκης Ρουβάς και ο παραλίγο εθνικός μας κυβερνήτης Κώστας Καραμανλής.
Η κορυφαία ομοιότητα είναι ότι και οι δύο έχουν χαρακτηριστεί «καταλληλότεροι».
Ο ένας για να μας εκπροσωπήσει σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό ελαφρού τραγουδιού.
Ο άλλος για να χειριστεί υποθέσεις κρατικής διακυβέρνησης με τη γνωστή ελαφρότητά του. Τα κριτήρια βάσει των οποίων αποδείχθηκαν «καταλληλότεροι» είναι μάλλον ποσοτικά: και οι δύο θεωρείται ότι «πουλάνε» –- ο ένας δίσκους, ο άλλος ελπίδες.
Δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι τους απέδωσαν το χαρακτηρισμό της καταλληλότητας, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν ελαττώνει τον ενθουσιασμό των οπαδών τους. Σελ.2 Η κατάρρευση Καραμανλή σπάει στα δύο τη Ν.Δ. ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ – ΕΛΠΙΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ Με εσωκομματική γκρίνια, εσωστρέφεια, απογοήτευση, ηττοπάθεια και κινήσεις δελφίνων που προετοιμάζουν την επόμενη μέρα βαδίζει ακάθεκτη προς την… ήττα η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή.
Κι όσο τα προγνωστικά παρουσιάζουν την αναπόφευκτη ήττα ως συντριβή, τόσο καθαρότερα προβάλλει η εικόνα ενός κόμματος που θα σπάσει στα δύο μετά τις ευρωεκλογές.
Ήδη από το Ίδρυμα του θείου βγήκαν τα φτυάρια για τον ανιψιό. Ντόρα και Σαμαράς ποζάρουν ως πανίσχυροι δελφίνοι που σκάβουν το λάκκο του ανίσχυρου αρχηγού πριν ακόμη τον αποτελειώσει η κάλπη.
Οι πληγές της διαδοχολογίας στη Ν.Δ. άνοιξαν, με τους καραμανλικούς να κάνουν κατά μέτωπο επίθεση στην Ντόρα αμφισβητώντας της το προβάδισμα στη μάχη της διαδοχής. Μετά όμως την αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά, που προετοιμάστηκε εδώ και καιρό από τους καραμανλικούς βαρόνους Αχ. Καραμανλή και Ιω. Βαρβιτσιώτη, ήρθε η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με κινήσεις και ανοίγματα προς Σουφλιά και Μεϊμαράκη. Σελ. 12 και Σελ. 13 ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ «Πάει ο Καραμανλής…» λένε ακόμη και οι φανατικοί του συστήματος.
Συνδέουν το μέλλον του πρωθυπουργού με το εύρος της ήττας. «Αν χάσει με πάνω από τέσσερις μονάδες, δεν μπορεί να μείνει» υποστηρίζουν βουλευτές της Ν.Δ.
Γι’ αυτό και οι δελφίνοι ετοιμάζουν τους στρατούς τους.
Η εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», με ομιλητή τον Α. Σαμαρά και την παρουσία των εβδομήντα βουλευτών, επιβεβαίωσε αυτό που συζητούν πρωτοκλασάτοι, απλοί βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. στο παρασκήνιο.
Ότι δηλαδή ξεκίνησε η κούρσα. Σελ. 14 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ» «ΓΚΟΥΡΟΥ» ΤΗΣ «ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα πολλοί σπουδαίοι άντρες (πολέμαρχοι, βασιλιάδες, ηγέτες και πρωθυπουργοί) περιστοιχίζονταν από μάγους, οραματιστές, χαρτορίχτρες και αστρολόγους, που τους πουλούσαν φούμαρα για να τους καλύπτουν τις μεταφυσικές ανησυχίες και τις προσωπικές τους ανασφάλειες.
Φανταστείτε τώρα ένα απλό παιδί από την Κέρκυρα, που έχει τελειώσει μόνο τη βασική εκπαίδευση και έμαθε από νωρίς ότι για να κατακτήσεις τη δόξα και το χρήμα δεν χρειάζεται παρά ένα λαμπερό χαμόγελο και η επίδειξη γυμνασμένων κοιλιακών, πόσο εύκολα μπορεί να πέσει θύμα μίας καπάτσας κυρίας που –στην περίπτωσή μας– δεν «πουλούσε» γυάλινες μπάλες, μαντζούνια και ξόρκια αλλά… θετική ενέργεια!
Άφθονη, σίγουρη, αποτελεσματική «θετική ενέργεια» που θα έφερνε εξασφαλισμένα την πρωτιά στη Eurovision…
Η κυρία Λία ήταν η μοιραία γυναίκα που έκανε τον Σάκη να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα… Σελ. 54 και Σελ. 55 στο πέταλο Ωραία.
Θα μιλήσουν οι βουλευτές μετά τις εκλογές και τα κομματικά στελέχη. Θα ανοίξει πάλι το μέτωπο της διαδοχολογίας.
Το ερώτημα είναι: Τι θα πει, τι θα κάνει το οικονομικό κατεστημένο της χώρας, οι λεγόμενοι νταβατζήδες που ήθελε δήθεν να χτυπήσει ο Καραμανλής;
Το γεγονός είναι ότι τους άφησε να αλωνίζουν, να πλουτίζουν, να ρυθμίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.
Αν μας ρωτάτε εάν γίνει μετά τις ευρωεκλογές συνέδριο, θα σας απαντήσουμε:
Αν η διαφορά είναι πάνω από 5 μονάδες, τότε ο Καραμανλής θα θελήσει να αναβαπτιστεί, να κολυμπήσει ξανά στην κομματική κολυμπήθρα.
Για να διασκεδάσει την ήττα.
Πολίτες που σέβονται τον κοινοβουλευτισμό.
Εντάξει, έχει και ανθρώπους η παράταξη αυτή που είναι καθηλωμένοι στο συντηρητισμό και είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Όμως μια μεγάλη μερίδα της Δεξιάς προβληματίζεται.
Σκέπτεται. Το βλέπουμε και στα γκάλοπ.
Πολλοί από αυτούς θα προτιμήσουν την αποχή. Θα διαλέξουν ανάμεσα στην κάλπη και την εκδρομή.
Θέλουνε προφανώς με την αποχή τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Και είναι γνωστό ότι η Ρηγίλλης και το Μαξίμου βλέπουν ότι η παράταξη είναι διχασμένη. Δεν έχει συσπείρωση. Σελ. 71 στο πέταλο Με βάση το Ίδρυμα του Γέρου Καραμανλή αρχίσανε τον πόλεμο της διαδοχής.
Άρχισε το μοιρολόι.
Πριν «πεθάνει» ο νέος Καραμανλής, άρχισε η μοιρασιά.
Μιλάμε για τη Ντόρα, τον Σαμαρά και τους άλλους δελφίνους.
Κι αυτό γίνεται πριν στηθούν οι κάλπες. Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές. Φαίνεται πως γνωρίζουν καλά το κατρακύλισμα.
Τα γκάλοπ. Τα κρυφά και τα φανερά. Περιμένουν όλοι το αποτέλεσμα.
Και λένε οι κοντινοί συνεργάτες όλων των δελφίνων: «Αν η διαφορά θα είναι μεγάλη, δηλαδή πάνω από 5 μονάδες, τότε ανοίγει ο δρόμος». Και όταν σε αυτούς τους συνεργάτες λες:
«Μα πώς είστε σίγουροι, βέβαιοι, ότι ο Καραμανλής θα φύγει, θα την κοπανήσει;» τότε παίρνεις την απάντηση:
«Μα, εμείς δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε;» Σελ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: