Σάββατο 23 Μαΐου 2009

"Ο Πόλεμος της Χαμένης Παντόφλας"

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του μουσικοπαιδαγωγού κου Πολύβιου Ανδρούτσου, διοργάνωσαν μουσικοπαιδαγωγική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Πόλεμος της Χαμένης Παντόφλας».Πραγματοποιήθηκαν δύο κύκλοι παραστάσεων στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο δεύτερος κύκλος έλαβε χώρα έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του πρώτου κύκλου και τη μεγάλη ανταπόκριση και αυξημένη ζήτηση τόσο από πολλά δημοτικά σχολεία αλλά και γενικότερα από το ευρύ κοινό της Θεσ/νίκης και άλλων πόλεων. Στα πλαίσια του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν 4 παραστάσεις, στις 10, 11, 14 και 15 Απριλίου 2008.
Ο δεύτερος κύκλος περιλάμβανε ακόμα 4 παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου. Σε όλες τις παραστάσεις –οι οποίες ήταν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- συμμετείχαν παιδιά από δημοτικά σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, καθώς και παιδιά από το Παιδικό Χωριό S.O.S Πλαγιαρίου και από το 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Συνολικά τις παραστάσεις του 1ου και του 2ου κύκλου, παρακολούθησαν περίπου 800 παιδιά και 200 ενήλικες, εκπαιδευτικοί της μουσικής, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και γονείς.Οι τελευταίες παραστάσεις που κλείνουν το κύκλο της Χαμένης Παντόφλας θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο: στο φεστιβάλ της Παραθινούπολης στη Θεσσαλονίκη στις 29-5-2009 στις 21.00 και στις Μουσικές Ημέρες στη Βέροια στις 21-6-2009 στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στις 19.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: