Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

«Τώρα που μιλάμε, μπορεί να έχουμε κρούσμα»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Τώρα που μιλάμε, μπορεί να έχουμε κρούσμα» Προειδοποίηση από τον Δ. Αβραμόπουλο χθες στη Βουλή ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας Τον κώδωνα του κινδύνου, για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί και στην Ελλάδα κρούσμα της γρίπης των χοίρων, έκρουσε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Σύμφωνα με Έλληνες επιδημιολόγους, είναι πολύ πιθανό να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περίπτωση και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του ιού λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε σοβαρό ενδεχόμενο αντιμετώπισης παγκόσμιας πανδημίας, ανάλογης με τη γρίπη του 1918, με στέλεχος που λόγω μεταλλάξεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη θνησιμότητα».
Ο κ. Αβραμόπουλος έσπευσε να καθησυχάσει τους βουλευτές της Επιτροπής τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την καλλιέργεια κλίματος ολοκληρωτικής εντιμότητας, αποφεύγοντας τον πανικό και τη μετάδοση ανησυχίας».
Ωστόσο, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής εκτίμησαν πως «η προειδοποίησή του ενδεχομένως να υποκρύπτει την εμφάνιση τουλάχιστον ενός τέτοιου κρούσματος και στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: