Σελίδες: 432 ISBN: 978-960-518-239-7 Τιμή: 19,00€
Η Ιστορία και η Παράδοση της Μοναστηριακής τράπεζας μέσα από έναν καλαίσθητο τόμο 430 σελίδων που καταφέρνει ν’ αγγίξει τους απλούς, ταπεινούς τρόπους και τα έθιμα των Μοναχών.
Ένα βιβλίο με 250 αυθεντικές συνταγές, άρρηκτα συνδεδεμένες με την πνευματικότητα της Μοναστηριακής Τράπεζας.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια:
Η Ευχαριστιακή πρόσληψη της Κτίσεως
Από την Αγία Τράπεζα στην Τράπεζα της κατανύξεως
Η Τράπεζα της Ασκήσεως και η Τράπεζα της Αγάπης
Φιλοξενία - Εορτές και Πανηγύρεις
'Ετσι ο αναγνώστης θα περιηγηθεί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σε κάθε στιγμή της Μοναστηριακής Τράπεζας.
Θα ανακαλύψει στα εισαγωγικά κείμενα των κεφαλαίων, στοιχεία ιστορικά, θεολογικά και παραδοσιακά που συνθέτουν την πνευματικότητα της Ορθόδοξης Τράπεζας, την οποία θα κατανοήσει βαθύτερα διαβάζοντας τις Ευχές, αλλά και τα ανθολογούμενα αποσπάσματα Πατέρων της Εκκλησίας και συχρόνων μορφών του Ορθόδοξου Μοναχισμού.
Τέλος μέσα από τις συνταγές θα δοκιμάσει γεύσεις και θα οσφρανθεί μυρωδιές, απλές, ανεπιτήδευτες και αυθεντικές.
Ιδού ένα μικρό δείγμα:Τρουφάκια
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι νερό1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι γαλέτα
2 φλυτζάνια καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
1 φλυτζάνι τρούφα (για το τύλιγμα)
λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας ζωηρά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γαλέτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια.
Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Στη συνέχεια τα βουτάμε ένα-ένα στο κονιάκ και τα τυλίγουμε στην τρούφα.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
(Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου