Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Σε σοβαρή κατάσταση ο Ευγένιος Σπαθάρης

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ νοσηλεύεται από χθες, ο Ευγένιος Σπαθάρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.
Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα βαρειά. O Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Ε. ΣΠΑΘΑΡΗ Κτυπήθηκε η Ελλάδα, στο πρόσωπο του Ευγένιου Σπαθάρη. Τραυματίστηκαν η παράδοση και οι αξίες που πρέσβευε ο μεγάλος αυτός Δημιουργός. Ζήσαμε μεγαλώσαμε, διδαχτήκαμε από του ήρωές του. Πόνεσα στο Άγγελμα του σοβαρού τραυματισμού του.
Δάκρυσα, όπως δάκρυσε και ο Γιός μου και λυπάμαι που δεν θα προλάβει να γελάσει και να δακρύσει ο εγγονός μου.
Είδα δακρυσμένους όμως το Βεληγκέκα, τον Χατζηαβάτη, το Κολλητήρι και τον ίδιο τον Καραγκιόζη. Δάκρυσαν γιατί αισθάνθηκαν ότι χάνονται μαζί του. Ακόμη αισιοδοξώ για το καλό Άγγελμα, ότι ο Σπαθάρης τράβηξε το Σπαθί του και νίκησε τη μάχη. Τραγική ειρωνεία Η εφημερίδα "Τα Νέα" σε συνεργασία με την ΕΡΤ και το θέατρο σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό μια σπάνια συλλογή τεσσάρων βιβλίων με την ιστορία του θεάτρου σκιών και τη διαδρομή του σημαντικού καραγκιοζοπαίχτη εμπλουτισμένα με ανέκδοτο υλικό από το Σπαθάρειο Μουσείο.
Η προσφορά ξεκινά το Σάββατο 9 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.
Κάθε βιβλίο συνοδεύεται και από ένα dvd με τις ιστορίες του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη. NET-NET 105,8

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι απλα τραγικη ειρωνια αλλα θλιβερη ειρωνια.. Τοσα χρονια καθοντουσαν και δε τα εβγαζαν σε DVD? Ειχα τη τιμη και τη χαρα να δω το κυριο Σπαθαρη για τελευταια φορα μολις περσι στις 7 Ιουνιου σε μια εκδηλωση που ειχε γινει προς τιμην του. Εχω κρατησει μαλιστα και οπτικοακουστικο υλικο. Ειχα παρευρεθει στην εκδηλωση εχοντας μαζι μου μια χαρτινη φιγουρα του Πασα του κ.Σπαθαρη. Καπου σε ενα ντουλαπι ξεχασμενα εχω κατι σλαϊτσ απο την επισκεψη στο Σπαθαρειο μουσειο που ειχα παει το 1997, οπως επισης και μια σειρα απο σλαϊτσ απο μια εκδηλωση που ειχε γινει το καλοκαιρι του 1996 που ειχα ξανα τη χαρα να δω το κ.Σπαθαρη επι το εργω και να εχω κρατησει απο εκει πολυτιμο υλικο πισω και μπροστα απο το μπερντε. ..Μας αφησε τωρα που ολα ειναι πιο δυσκολα για την Ελλαδα..