Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ερωτικό Ρέκβιεμ ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Αλέξης Τότσκας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Μάιος 2009 Σελ.: 176 Τιμή: €16,00 ISBN: 978-960-417-262-7 Λίγα λόγια για το βιβλίο Μιχάλης και Ηώ.
Δευτεροξάδερφα, από χωριό της Κρήτης.
Και κάπου στις ανασκαφές των μινωικών ερειπίων, ήρθε ο έρωτας και φώλιασε ανάμεσά τους.
Και ποιος να το δεχτεί ετούτο το κακό;
Σαν κυνηγημένα φύγανε τα δυο παιδιά απ’ το νησί και πάλεψαν να κρατήσουν δυνατό τον έρωτά τους για πάντα.
Μα πόσο κρατάει αυτό το “για πάντα”; Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Αλέξης Τότσκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος στις Η.Π.Α. (M. Sc. Engineering) και έκανε μεταπτυχιακά στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Ρότσεστερ των Η.Π.Α. Αμέσως μετά εργάστηκε στη χημική βιομηχανία.
Έχει δύο παιδιά και ζει στην Αθήνα. Έργα του: Ξετυλίγοντας το Βυθό (εκδ. Γκοβόστη, 1990), Αιχμαλωσίες (εκδ. Αλεξάνδρεια, 1997), Λεξικό Διαλογισμών και Αφορισμών (δίτομο, εκδ. Κέδρος, 2001, 2003), Το μυθιστόρημα του Κόσμου (εκδ. Σαββάλας, 2003), Ένας άλλος κόσμος 230 έτη φωτός μακριά (εκδ. Κέδρος, 2004), Τρεις παρτίδες έρωτα (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2006), Η εξουσία είναι ένα υπέροχο σάβανο (εκδ. Καλέντη). Οπισθόφυλλο Μιχάλης και Ηώ.
Δευτεροξάδερφα, από χωριό της Κρήτης.
Και κάπου στις ανασκαφές των μινωικών ερειπίων, ήρθε ο έρωτας και φώλιασε ανάμεσά τους. Και ποιος να το δεχτεί ετούτο το κακό; Σαν κυνηγημένα φύγανε τα δυο παιδιά απ’ το νησί, να βρουν την τύχη τους στην Αμερική, να φτιάξουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύτηκαν. Αρχαιολόγος εκείνη, συντηρητής από τους λίγους εκείνος, πάλεψαν να τον κρατήσουν δυνατό τον έρωτά τους για πάντα. Μα πόσο κρατάει αυτό το “για πάντα”; Σαν μουσική είναι η αγάπη και κάποτε σβήνει από τ’ αυτιά, χάνεται. Και ό,τι απομένει είναι σιωπή και νοσταλγία γι’ αυτά που πέρασαν και πίσω δε θα έρθουν.
Μπεμπάκο! ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Χρήστος Παπαναστασίου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ:Διαδρομή Πρώτη έκδοση: Μάιος 2009 Σελ.: 176 Τιμή: €16,00 ISBN: 978-960-417-264-1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένα ημερολόγιο γραμμένο από ένα μέλλοντα πατέρα, κατά τη διάρκεια της κύησης έως και λίγες μέρες μετά τον τοκετό.
Μέρα με τη μέρα και όσο περνά ο καιρός, εκτός από τις βιωματικές στιγμές της εγκυμοσύνης, γεννιούνται μικρές αναδρομές, διαπιστώσεις, ενοχές.
Μικρά βότσαλα δηλαδή, από αυτά που χρειάζονται για να στρωθεί ο δρόμος της πατρότητας. Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Χρήστος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Ξεκίνησε να σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη διαφήμιση και το ραδιόφωνο. Οπισθόφυλλο Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν περιείχαν ποσότητες από άγνωστα συναισθήματα τα οποία μπόρεσα να κάνω λέξεις πολύ αργότερα.
Όμως αποδεικνύεται περίτρανα ότι η προοπτική υπερέχει σε φόρτιση από την πραγμάτωση μιας κατάστασης, αφού, όταν είδα τα 2 θετικά τεστ, δεν ένιωσα κανένα λίγωμα ούτε συγκίνηση ούτε ξύπνησε μέσα μου κάτι πατρικό που υποθετικά κοιμόταν.
Απλά ήπια μια καινούργια, ανεξίτηλη γουλιά. Αυτό είναι ένα ημερολόγιο γραμμένο από ένα μέλλοντα πατέρα, κατά τη διάρκεια της κύησης έως και λίγες μέρες μετά τον τοκετό.
Μέρα με τη μέρα όμως και όσο περνούσε ο καιρός, εκτός από τις βιωματικές στιγμές της εγκυμοσύνης, γεννιόνταν μικρές αναδρομές, διαπιστώσεις, ενοχές.
Μικρά βότσαλα δηλαδή, από αυτά που χρειάζονται για να στρωθεί ο δρόμος της πατρότητας.
Θεμιστοκλέους 80,
10681
Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210.5226609 Fax. 210.5227768

Δεν υπάρχουν σχόλια: