Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Φταίνε τα πεύκα!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΈξι «εστίες» διάλυσης Τα τραγικά κενά στον μηχανισμό πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
Τα... πεύκα ανέδειξε ως νέους ενόχους για τη συνεχιζόμενη καταστροφή και το αλαλούμ στην προσπάθεια πυρόσβεσης η κυβέρνηση, μετά τον «στρατηγό άνεμο».
«Όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα, είναι ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, την ώρα που ο κακός συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό και στη Βορειοανατολική Αττική η καταστροφή να συνεχίζεται για τέταρτη μέρα.
Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικράτησε για μία ακόμη φορά, είναι η σύλληψη Ρώσου πιλότου ελικοπτέρου που απέστειλε για βοήθεια η Κύπρος για... απλήρωτη κλήση στην Τροχαία.
1 Συνέλαβαν τον πιλότο
ΣΤΗ ΡΟΔΟ συνελήφθη ο πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που απέστειλε ως βοήθεια η Κύπρος.
Πρόκειται για Ρώσο πιλότο, ο οποίος είχε ξαναβρεθεί το 2007 στην Ελλάδα και συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Πελοπόννησο.
Ο πιλότος είχε υποπέσει τότε σε Τροχαία παράβαση με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, την οποία και δεν πλήρωσε, με το ποσό να φτάνει τα 600 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.
Το πρωί της Κυριακής το ελικόπτερο, το οποίο έχει ενοικιάσει η Κύπρος από ιδιωτική εταιρεία και διαθέτει ρωσικό πλήρωμα, προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και ο πιλότος συνελήφθη.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να «σβηστεί» η κλήση και ο πιλότος να συνεχίσει να σβήνει φωτιές.
2 Χάθηκαν οι υδροφόρες
ΣΚΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ με το αλαλούμ της Ηλείας το 2007 επαναλήφθηκαν στην Αττική.
Οι πυροσβέστες που ήρθαν για βοήθεια από την επαρχία δεν γνώριζαν τις περιοχές όπου έπρεπε να κατευθυνθούν και σταματούσαν πολίτες για να τους οδηγήσουν.
Πολλοί οδηγοί δημοτικών υδροφόρων έχασαν τον δρόμο και επικοινωνούσαν με μέσα ενημέρωσης για να προσανατολιστούν.
Αλαλούμ και στον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων: τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις δεν «βρίσκονταν» τις δύο πρώτες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: