Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Γυμνή στις μάχες με τη φωτιά η Πυροσβεστική

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Γυμνή στις μάχες με τη φωτιά η Πυροσβεστική Στα λόγια προμήθειες αεροσκαφών, προσλήψεις προσωπικού ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
Γυμνή έμεινε η Πυροσβεστική σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, παρά τις εξαγγελίες που είχαν ακολουθήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Οι διαγωνισμοί για προμήθεια νέων αεροσκαφών, ατομικού εξοπλισμού αλλά και οχημάτων έμειναν στα λόγια, ενώ ακόμη παραμένουν κενές 3.200 θέσεις πυροσβεστών. «Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι.
Τόσο από πλευράς στελεχικού δυναμικού όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής», δήλωσε ο Πρωθυπουργός την 1η Ιουνίου, όταν είχε επισκεφθεί το αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Με την εξαίρεση 70 νέων οχημάτων που είχαν προσφέρει στην Πυροσβεστική ως δωρεές διάφορα ιδρύματα και οργανισμοί τίποτα δεν έχει προστεθεί στον ήδη καταπονημένο και απαρχαιωμένο εξοπλισμό από το καταστροφικό 2007.
«Όχι μόνο δεν μάθαμε τίποτα αλλά κάναμε και τα πράγματα χειρότερα, ειδικά στο θέμα του συντονισμού των δυνάμεων», καταγγέλλει ο κ. Φίλιππος Παντελεάκος, πρόεδρος των αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: