Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ (WHAT JUST HAPPENED) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 7/8/2009 - 9/8/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45 5 € ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ (WHAT JUST HAPPENED)- ΗΠΑ 2008 (Έγχρ.)
Διάρκεια: 104' Σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον
Ένας χολιγουντιανός παραγωγός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σκληρό αφεντικό του στούντιο, έναν σκηνοθέτη που αρνείται να ξαναμοντάρει την ταινία του, έναν νευρωτικό ατζέντη, έναν δύστροπο σταρ και την πρώην σύζυγο του με την οποία θέλει να ξανασμίξουν. Στα ρεύματα του κόσμου Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη 7/8/2009 - 7/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 18 € ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο σπουδαίος λαουτίστας, ερμηνευτής και τραγουδοποιός, κρητικός και παγκόσμιος, είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος στην Ελλάδα αυτού που αποκαλούμε world ethnic music. Με ρίζα τα Σφακιά, ο Μιχάλης Τζουγανάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο… οι πολυπολιτισμικές μουσικές διαστάσεις μπόλιασαν τα κύτταρά του και με την Κρήτη στον πυρήνα τους διαμόρφωσαν την μουσική του προσωπικότητα. Μέσα από μια «μουσική οδύσσεια» ήχων και αρμονιών, ο δυνατός performer μας προσκαλεί να ξεπεράσουμε τα γεωγραφικά μας όρια και να τον ακολουθήσουμε στα «ρεύματα του κόσμου»!
Ακύρωση παράστασης με το έργο CAVEMAN Coronet 8/8/2009 - 9/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Η προγραμαμτισμένη για το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 παράσταση με το έργο CAVEMAN ακυρώνεται λόγω προβλήματος υγείας του ηθοποιού Δημήτρη Σακατζή, σύμφωνα με έγγραφη ανακοίνωση της Coronet Theater Arte Libre Production. Παράσταση του Βραβευμένου Κρατικού Ρωσικού Εθνικού Χοροθεάτρου των λαών του Καυκάσου «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΣΑΡΟΙ» - «FLYING TSARS». 12/8/2009 - 12/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : 18 € - 12 € «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΣΑΡΟΙ» - “FLYING TSARS” Το Μεγάλο Μπαλέτο «Ιπτάμενων Τσάρων» από το Καύκασο παρουσιάζει ένα υπερθέαμα με χορό και μουσική, για το οποίο η εφημερίδα «Τhe Times» έγραψε: «Το σόου των Ιπτάμενων Τσάρων είναι μια έκρηξη επί σκηνής.
Με μια λέξη είναι μια συναρπαστική εμπειρία». Είναι ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά χοροθέατρα του κόσμου με διεθνή αναγνώριση και βραβεία, πάνω από 5000 συναυλίες, 20 εκατομμύρια θεατές στις 64 χώρες του κόσμου από την Ευρώπη έως και την Άπω Ανατολή. Το σόου των «Ιπτάμενων Τσάρων» με 40 καλλιτέχνες που κυριολεκτικά πετάνε για 2 ώρες στην σκηνή είναι ένα δυναμικό ταξίδι στην πολυεθνική περιοχή του Ρωσικού Καυκάσου -σταυροδρόμι των πολιτισμών με πλούσιες παραδόσεις κοζάκικων και γεωργιανών χορών, ευρωπαϊκής και ανατολίτικης κουλτούρας και τέχνης.
Συνθέσεις με σπαθιά και μαχαίρια, ακροβατικά στοιχεία, λυρικές γαμήλιες χορογραφίες με ζωντανή μουσική, εντυπωσιακές στολές και εξαιρετική σκηνοθεσία. Ουίλλιαμ Γκίμπσον «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» Θέατρο ΑΛΦΑ 13/8/2009 - 13/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 22 € - 17 €«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Το γνωστό, τρυφερό, ανθρώπινο έργο: «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Θέατρο ΑΛΦΑ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», είναι μία αληθινή ιστορία, και αναφέρεται σε μια σημαντική γυναικεία μορφή, την Έλεν Κέλλερ. Στη βρεφική ακόμα ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή. Μέχρι τα οκτώ της χρόνια ήταν ένα τυφλό και κωφάλαλο αγρίμι . Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, για να βοηθήσει το παιδί τους. Η νεαρή δασκάλα, που ήταν άλλοτε κι αυτή τυφλή, κατόρθωσε πολύ γρήγορα να μετατρέψει τη μικρή Έλεν Κέλερ σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνια πνευματικά χαρίσματα.
Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει, να γράψει, να διαβάσει.
Σπούδασε σε περίφημα κολέγια, όπου και αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφάλαλων, διδάσκοντας καινούρια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία. Η περίπτωσή της είναι από τα πιο θαυμαστά δείγματα θριάμβου της ανθρώπινης θέλησης, της υπέρβασης της σωματικής αναπηρίας κι ένα ζηλευτό παράδειγμα αυταπάρνησης και αγάπης. Παίζουν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη (στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν), Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Βουτσά, Ορέστης Σοφοκλέους και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Επίσης, εναλλάξ στο ρόλο της Έλεν Κέλλερ, οι μικρές Δήμητρα Δουμένη- Αναστασία Τσιλιμπίου ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μετάφραση- Απόδοση: Θωμάς Σιδέρης, Γιάννης Διαμαντόπουλος Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά- Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα Κινησιολογία: Μαρκέλα Παπαδαμάκη Φωτισμοί: Αντρέας Σινάνος Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Ψαλτίδου Συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης – συναυλίας, για την πανσέληνο του Αυγούστου 2009 στον προμαχώνα San Salvatore (πρώην Ξενία) Υπουργείο Πολιτισμού - 28η ΕΒΑ - Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 6/8/2009 - 6/8/2009 Προμαχώνας San Salvatore (Πρώην Ξενία) Ώρα : 21.30 Είσοδος : ελεύθερη Το Υπουργείο Πολιτισμού - 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων, διοργανώνει την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 και στις 21.30 , συναυλία με τη Sinfonietta - ορχήστρα δωματίου του Δήμου Χανίων . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα 6 κοντσέρτα έργο 10, για φλάουτο και ορχήστρα του Antonio Vivaldi. Την ορχήστρα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ Σόλο φλάουτο η Ναταλία Γεράκη. Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: