Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Aida Gomez Danza Compania

Aida Gomez Danza Compania - 11/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Θέατρο Δάσους Είδος Εκδήλωσης: Χορός Ώρα: 21.00 Vip: 45 € Κανονικό: 35 - 30 € Φοιτητικό: 25 € Λεωφορεία: 24
«Carmen» - Aida Gomez Danza Compania Η συγκλονιστική μουσικοχορευτική παράσταση flamenco «Carmen» με τη μούσα του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη Carlos Saura, Aida Gomez σε σκηνοθεσία του Emilio Sagi.
Έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Jerez της Ισπανίας και ακολούθησε θριαμβευτική περιοδεία στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ισπανία, στην Ευρώπη, στο Μεξικό και στην Αμερική! H Aida Gomez, χορεύτρια και χορογράφος, έχει διατελέσει επί σειρά ετών καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας (Ballet Nacional de Εspaña).
Τη μουσική διεύθυνση - προσαρμογές - παρεμβάσεις μουσικής flamenco υογράφει ο σημαντικός συνθέτης και συνεργάτης του Ballet Nacional de Εspaña, Jose Antonio Rodriguez στον οποίο οφείλεται και η τελευταία παραγωγή του Ballet Nacional de Εspaña με τίτλο «La Leyenda». Ο σκηνοθέτης Emilio Sagi είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Zarzuela και Teatro Real της Μαδρίτης. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν (πλην της Aida Gomez) πέντε σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας και συνοδεύει το 20μελές συγκρότημά της, Compañia De Danza Española. Πρόκειται για τη συγχώνευση του ταλέντου των δημιουργών της παράστασης και όλου του καλλιτεχνικού επιτελείου, που πλαισίωσε την προσπάθεια αυτή και το αποτέλεσμα ασφαλώς είναι μια μεγαλειώδης παραγωγή ένα θέαμα ιδιαίτερης ομορφιάς γεμάτο από ελκυστική ένταση. Ο βασικός στόχος δεν είναι βέβαια η παρουσίαση μιας ιστορίας που είναι λίγο ως πολύ γνωστή σε όλους, αλλά η ερμηνεία μέσα από τη μοναδική γλώσσα του σώματος.
Η κίνηση, το πρόσωπο σαν μοναδικός καθρέφτης της ψυχής, η μουσική, η χορογραφία, τα κοστούμια και τα φωτιστικά εφέ μας μεταφέρουν με μοναδικό τρόπο στην εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Η χαρισματική Aida Gomez ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της Carmen συνδυάζοντας σε βαθμό τελειότητας τη χορευτική της δεινότητα στο φλαμένκο με τις γνώσεις της στον κλασσικό χορό. Η ιστορία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ερωτευμένης γυναίκας αισθησιακής και προκλητικής, γεμάτης ένταση και πάθος που είναι αποφασισμένη για όλα. «Γιατί -όπως επισημαίνει η Aida Gomez- χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή». Οι συντελεστές Σκηνοθεσία: Emilio Sagi, καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Zarzuela και Teatro Real της Μαδρίτης Μουσική: Georges Bizet και Jose Antonio Rodriguez Χορογραφίες: Aida Gomez Κοστούμια: Miguel Crespi Σχεδιασμός φωτισμού: Nicolas Fischtel ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ABC (11.03.06): Η Aida Gomez είναι η Κάρμεν. EL PAIS (11.03.06): Η Gomez ενσαρκώνει μια Κάρμεν τόσο μοιραία και αισθησιακή όπως καμία άλλη μέχρι σήμερα. EL MUNDO (11.03.06): Όρθιοι και ενθουσιασμένοι οι θεατές με ρυθμικό χειροκρότημα για 15 λεπτά στην πρεμιέρα της Κάρμεν στο Jerez αποθέωσαν την Aida και τους συντελεστές στη νέα αυτή παραγωγή, με την τόσο ζωντανή χορογραφία της πρωταγωνίστριας και την εκπληκτική μουσική. EL DIARIO DE JEREZ (10.03.06): Η συνύπαρξη του flamenco, του ισπανικού και κλασικού χορού, αλλά και της Όπερας δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ασύλληπτης ομορφιάς και απαράμιλλης μείξης. JAPAN TIMES (07.04.06): Εκπληκτική χορεύτρια, εκρηκτική ερμηνεύτρια, εντυπωσιακή Καρμεν. TAIPEI TIMES (05.05.06): Η Aida Gomez παρουσίασε την πιο ερωτική Κάρμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: