Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ Σειρά: Χρονοταξιδευτές
Τίτλοι Βιβλίων: Σωκράτης, Αριστοτέλης, Καζαντζάκης, Θεόφιλος
Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
Σελίδες: 32
Με τη βοήθεια δυο μικρών ηρώων, του Γιώργου και της Μαίρης, και μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, οι νεαροί μας αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος:
Τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Καζαντζάκη, τον Θεόφιλο!
Ζουν στιγμές της καθημερινής τους ζωής, εξερευνούν τα λόγια, τις ιδέες και τις σκέψεις τους, παρακολουθούν πώς όλα αυτά μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σημερινό τους κόσμο, με το παρόν τους, βιώνουν ό,τι ονομάζουμε «διαχρονική αξία».
Και όλα αυτά με όχημα τα βιβλία της σειράς Χρονοταξιδευτές... ένα πρωτότυπο, παιδαγωγικό εργαλείο, που δημιουργήθηκε με στόχο να συστήσει στο παιδικό αναγνωστικό κοινό μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμικού μας παρελθόντος, με έναν τρόπο δυναμικό και δημιουργικό, κατάλληλο να κινητοποιήσει την παιδική σκέψη.
Αποδεσμεύοντας τον νεαρό αναγνώστη από το ρόλο του παθητικού δέκτη μιας τυποποιημένης, συχνά μη κατανοητής, γνώσης, οι Χρονοταξιδευτές προτείνουν καινούργιες διαδρομές βιωματικής προσέγγισης του παρελθόντος, αισθητοποίησης του κοινωνικού και ιστορικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι προσωπικότητες αυτές έζησαν, δραστηριοποιήθηκαν και έγιναν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μεγάλες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: