Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

contACT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ contACT Contemporary Αrt Club let’s get in contACT… Ένας καινούριος χώρος ανοίγει στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το contACT, Contemporary Αrt Club.
Ένας χώρος που γεννήθηκε από την επιθυμία να υπάρξει ένας κοινός χώρος συνάντησης και έκφρασης όλων των τεχνών.Η έναρξη λειτουργίας του contACT ξεκινάει με τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ, του FESTIVAL CONTACT#1, το οποίο θα διαρκέσει από 10 έως και 16 Οκτωβρίου 2009.
Ένα φεστιβάλ όπου θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά, φωτογραφία συναντώνται προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για το θεατή.
Θα προηγηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 το πάρτυ έναρξης του φεστιβάλ και ταυτόχρονα εγκαινίων του χώρου με Live DJ set από 5-0. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Εκδήλωση: FESTIVAL CONTACT#1 Διάρκεια: 10-16 Οκτωβρίου 2009 Ώρες παραστάσεων: από τις 19:00 Γενική είσοδος: 10€ Χώρος: contACT, Contemporary Αrt Club, Δάφνης 12, περιοχή City Gate Επικοινωνία: Υπεύθυνη χώρου: Σμαρώ Πλατιώτη Τηλέφωνα: 2314010237, 6945-858730 E-mail: mycontactspace@gmail.com Web: http://contactspace.wordpress.com Οργάνωση παραγωγής: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com, dafni73@gmail.com ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FESTIVAL CONTACT#1 Παρασκευή 09/10/2009 21 :00
Εγκαίνια Φεστιβάλ – Χώρου Live DJ set από 5-0 Σάββατο 10/10/2009 19:00 «Εις μνήμην... Ισμήνη»
Performance Ομάδα fauves- Χρύσα Αλεξάκη 21:00 «The twin towers birthday vol2» Μουσική – Χορός Wickid culture dance orchestra Κυριακή 11/10/2009 19:00 «Mona litsa» Happening
Δέσποινα Σταμάτη 20:00 «Συνεχής Ροή » Performance butoh Ομάδα : Συνεχής Ροή 21:30 Live Lebovskie Μουσική Δευτέρα 12/10/2009 19:00 Παρουσίαση των εικαστικών έργων φωτογραφιών, κατασκευών , video (στο χώρο θα παρευρίσκονται οι καλλιτέχνες προκειμένου να συνομιλήσουν με το κοινό) 21:00 «Ledogas argia» Devised Theatre Τρίτη 13/10/2009 21:00 «Οι μαστοί του Τειρεσία» Θέατρο Ομάδα ΑΘΕΑΤRΟ 22:30 «Intellectronika» Μουσική Κυριάκος Στεφανής Τετάρτη 14/10/2009 20:00 «So sad» Θέατρο Αλέξανδρος Ευκαρπίδης /Νόπη Ράντη 22:00 «Intellectronika» Μουσική Κυριάκος Στεφανής Πέμπτη 15/10/2009 21:00 «So sad» Θέατρο Αλέξανδρος Ευκαρπίδης /Νόπη Ράντη 22:30 Live Lebovskie Μουσική Παρασκευή 16/10/2009 19:00 «Mona litsa» Happening Δέσποινα Σταμάτη
20:00 «Ledogas argia» Devised Theatr Ομάδα Σμαρώς Πλατιώτη 22:00 «s/s IONION 1934… και άλλα μελοποιημένα» Νικόλας Καραγκούνης – Θανάσης Ματθαίου Παρουσιάζουν «ΞΕΜΠΑΡΚΟΥΣ» Μουσική Καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ (10/10/2009-16/10/2009) θα εκτίθενται μόνιμα στο χώρο του Contact έργα των : Δίκας Νίκος- Κατασκευη Καραγκούνης Νικόλας – Video Κλαυδιανού Χρυσάνθη – Πίνακες Κολάζ Κουτσούκου-Αργυράκη Μίνα – Video Κρητικού Μόνικα – Φωτογραφία Μαράκη Δέσποινα – Φωτογραφία Μήτρου Μέρη – Φωτογραφία Μιχάλη Διονυσία – Εικαστικά Νοχουτίδης Κυριάκος – Video Σάββα Αγγελική – Κόσμημα Σάββα Σάββας – Εικαστικά Τσιλίδης Ιωάννης – Φωτογραφία Ψύρρα Μάρω / Γκουντάρας Ηρακλής – Φωτογραφία let’s get in contACT… Από πού προκύπτει το όνομα contACΤ; Από το Contemporary Αrt Club ( To T το προσθέσαμε αυθαίρετα!) Από το ότι αναζητούσαμε μια λέξη που να εμπεριέχει το ACT(= δρώ) Από την ίδια τη σημασία της λέξης (contact= επαφή) και την επιθυμία να είμαστε σε επαφή με ο,τιδήποτε πρεσβεύει την τέχνη ή και πρεσβεύεται από αυτή. Πότε και γιατί ιδρύθηκε; Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009, αν και το project «τριγύριζε» στο μυαλό μας εδώ και δύο χρόνια περίπου. Ο κύριος λόγος που μας οδήγησε στην ίδρυσή του ήταν η επιθυμία μας να υπάρχει ένας κοινός χώρος συνάθροισης καλλιτεχνών, όπου όλοι μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε και να προάγουμε κάθε μορφή τέχνης, να ανταλλάζουμε απόψεις, να συνάπτουμε συνεργασίες, να ενημερωνόμαστε για ο,τιδήποτε αφορά την τέχνη, να «εκπαιδευόμαστε» σε νέες τεχνικές και γενικότερα να δημιουργούμε ποικιλοτρόπως σε ένα περιβάλλον «καλλιτεχνικό», οικείο και εξοπλισμένο. Τι είναι το contACT? To contACT είναι πολιτιστικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραγωγής, παρουσίασης και προώθησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας…όχι να «γεμίσουμε» τις τσέπες μας!
Τα όποια έσοδα θα προορίζονται αποκλειστικά για την καλύτερη λειτουργία του χώρου σε όλα τα επίπεδα. Ως τι λειτουργεί ακριβώς το contACT; Στο contACT λειτουργεί ως: Creativity space: Χώρος «δημιουργίας» και «παραγωγής» τέχνης (εργαστήριο/ ατελιέ) Στο συγκεκριμένο «τομέα» έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πρόβες για θέατρο, χορό και μουσική.
Επίσης, έχουμε οργανώσει και χώρο με πάγκους εργασίας, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε εικαστικές δημιουργίες και κάθε είδους «κατασκευές»! Performance space: Χώρος παρουσιάσεων (stage) Από την παραγωγή οδηγούμαστε στην κατανάλωση του καλλιτεχνικού «προϊόντος».
Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τον κατάλληλο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επί σκηνής. Exhibition space: Χώρος εκθέσεων Ομοίως και εδώ!
Παρέχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μόνιμες εκθέσεις εικαστικών, κατασκευών κ.ό.κ. Lobby/Café Γιατί σίγουρα ένα καφεδάκι είναι απαραίτητο πριν ή μετά τη διαδικασία δημιουργίας, σε κάποιο διάλειμμα ή σε όποια συζήτηση προκύψει! Βιβλιοθήκη Οργανωμένη, αλλά όχι δανειστική!
Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν απλά ή να βοηθηθούν σε μια έρευνα που κάνουν. Ταινιοθήκη Επίσης, οργανωμένη, αλλά και δανειστική! Μέσα στα άμεσα σχέδια του χώρου είναι και η διοργάνωση βραδιών σινεφίλ. Σε ποιους απευθύνεστε; Απευθυνόμαστε σε καλλιτέχνες «εν ενεργεία», που δραστηριοποιούνται σε κάθε μορφή τέχνης.
Ενδεικτικά: Θέατρο Χορός Performance Μουσική Ζωγραφική Σκίτσο-Comics Video art Γλυπτική Κεραμική Φωτογραφία Κολάζ Εγκαταστάσεις Κατασκευές Κόσμημα- Αξεσουάρ Κοστούμι Ακόμα, απευθυνόμαστε και σε όποιον φιλότεχνο επιθυμεί να είναι σε επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών. Τι είναι το CLUB contACT; Ό,τι ακριβώς λέει και ο τίτλος!
Απευθύνεται τόσο σε καλλιτέχνες όσο και σε φιλότεχνους.
Σε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του CLUB παρέχουμε την Κάρτα Δημιουργού- Μέλους (Κ.Δ.Μ.) και την αντίστοιχη Κάρτα Φίλου- Μέλους (Κ.Φ.Μ.), καθώς και τα εξής προνόμια: Ειδικές τιμές στην χρήση του creativity, performing και exhibition space (Κ.Δ.Μ.) Διοργάνωση workshops/ σεμιναρίων (Κ.Δ.Μ.) Διοργάνωση θεατρικών, χορευτικών και μουσικών παραστάσεων (Κ.Δ.Μ.) Διοργάνωση εκθέσεων (Κ.Δ.Μ.) Έκπτωση 30% για να παρακολουθήσετε σεμινάρια / workshops στο χώρο του contACT (Κ.Δ.Μ. + Κ.Φ.Μ.) Έκπτωση 30% για να παρακολουθήσετε όλες τις καλλιτεχνικές (παραστατικές, εικαστικές, μουσικές κτλ) δραστηριότητες του contACT (Κ.Δ.Μ. + Κ.Φ.Μ.) Δημοσίευση του portfolio σας στην επίσημη ιστοσελίδα του χώρου (Κ.Δ.Μ.) Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, στην ταινιοθήκη και στα portfolios άλλων Δημιουργών- Μελών μας (Κ.Δ.Μ. + Κ.Φ.Μ.) Προώθηση συνεργασιών μεταξύ των μελών μας (Κ.Δ.Μ.) Δωρεάν συμμετοχή στο ετήσιο festival σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας (Κ.Δ.Μ.) Και άλλα πολλά… Πού σας βρίσκουμε; Η έδρα του contACT βρίσκεται στην οδό Δάφνης 12 (περιοχή Γιαννιτσών).
Ο χώρος έχει έκταση 240τ.μ., ύψος 4,5 μέτρα, είναι ενιαίος (χωρίς κολώνες να «αφαιρούν» ωφέλιμο χώρο) και έχει ασανσέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες και βαρέα αντικείμενα. «Και γιατί τόσο μακριά»; Θα σας απαντήσουμε με ερώτηση: Φαντάζεστε αυτόν το χώρο που μόλις σας περιγράψαμε να βρίσκεται κάπου στο κέντρο; Έστω ότι βρίσκεται…αναλογιστείτε το ύψος του ενοικίου! Επειδή ακριβώς δε θέλαμε να κάνουμε καμιά «έκπτωση» στις προδιαγραφές του χώρου που φανταστήκαμε και επειδή από την άλλη τα ενοίκια στο κέντρο ήταν άκρως απαγορευτικά, επιλέξαμε την «αποκέντρωση»!
Συν τοις άλλοις, η συντήρηση ενός «ακριβού» χώρου θα επιβάρυνε και την τσέπη μας, αλλά και τη δική σας…και αυτό δεν το θέλουμε! Πώς μπορούμε να έρθουμε; Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο (γιατί από δυνατότητα parking… άλλο τίποτα!) μπορείτε να έρθετε: Με το αστικό λεωφορείο 12 που σας αφήνει στο City Gate και εν συνεχεία απολαμβάνετε ένα 7λεπτο περίπατο μέχρι το χώρο Με το αστικό λεωφορείο 8 που σας αφήνει επί της Μοναστηρίου (Στάση Μπαλτά) και εν συνεχεία απολαμβάνετε ένα 3λεπτο περίπατο μέχρι το χώρο Με λεωφορεία που ξεκινούν από το Ν.Σ.Σταθμό και κινούνται επί της Μοναστηρίου με κατεύθυνση δυτικά (Σίνδος, Μενεμένη κτλ), στη στάση Μπαλτά επίσης. Πώς μπορούμε να φύγουμε; Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο (γιατί από δυνατότητα parking… άλλο τίποτα!) μπορείτε να φύγετε: Με τον ίδιο τρόπο που ήρθατε! Υπεύθυνη Χώρου Σμαρώ Πλατιώτη Στοιχεία επικοινωνίας Τηλέφωνα: 2314010237, 6945-858730 E-mail: mycontactspace@gmail.com Web: http//:contactspace.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: