Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Native Nations Dance Theater

Native Nations Dance Theater - 06/9/2009 Χώρος Εκδήλωσης: Θέατρο Κήπου Ώρα: 21.00 Είδος Εκδήλωσης: Χορός Η Είσοδος είναι με προσκλήσεις
Επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ Δημητρίων Λεωφορεία: 15,11,58,3,5,6,39
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ένα από τα σημαντικότερα χορευτικά συγκροτήματα των ΗΠΑ έρχεται στα Δημήτρια για να μας φανερώσει τα μυστικά των ινδιάνικων φυλών, των αυτόχθονων της αμερικανικής γης. Ένα εντυπωσιακό θέαμα που χορογραφείται από επαγγελματίες χορευτές με ρίζες, όμως, ινδιάνικες!
Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα των Ινδιάνων της Αμερικής Native Nations Dance Theater (NNDT) της Πολιτείας Πενσυλβανία, είναι ένας από τους σπουδαιότερους περιοδεύοντες οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που προβάλει αυτόχθονες καλλιτέχνες από διάφορες φυλές με στόχο την παρουσίαση αυθεντικών θεμάτων μουσικής, χορών, προφορικών παραδόσεων και ιστοριών στον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι ο μόνος επαγγελματικός οργανισμός χορού των Ινδιάνων της Αμερικής στην πόλη της Φιλαδέλφεια, με εκπαιδευτικές παραστάσεις παγκόσμιας εμβέλειας, που τις έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια ανθρώπων.
Το Native Nations Dance Theater ιδρύθηκε το 1991 και διευθύνεται από τη Vaughnda Hilton (με ρίζες στις φυλές Blackfeet/Seminole/Creek) και τον Delwin Fiddler Jr. (της φυλής Lakota) που είναι απόγονος του Αρχηγού Κεφάλι της Άλκης (Chief Elk Head) και του Αρχηγού Καθιστός Ταύρος (Chief Sitting Bull).Οι παραστάσεις τους δημιουργούνται, χορογραφούνται και παρουσιάζονται από επαγγελματίες και περιλαμβάνουν μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Κατά καιρούς το Native Nations Dance Theater έχει συνεργασθεί με καλλιτέχνες από τις ακόλουθες φυλές: Aztec, Arawak, Blackfeet, Carib, Cree, Creek, Chitimacha, Cherokee, Crow, Delaware, Flathead, Lakota, Nanticoke, Seminole, Shoshone, Taino και Six Nations.
Αποστολή του είναι να παράσχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στην προσπάθεια μεταλαμπάδευσης στο ευρύτερο κοινό της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτοχθόνων φυλών
Το NNDT προωθεί και τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης και αντιμετώπισης των υπαρχόντων στερεότυπων στην αμερικανική κοινωνία σχετικά με τους αυτόχθονες πολίτες. Το συγκρότημα έχει κάνει ειδικές εμφανίσεις σε πολλές παρελάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά αφιερώματα.
Επιπλέον, έχει δώσει παραστάσεις για Αμερικανικές Πρεσβείες, Ομοσπονδιακούς Οργανισμούς των Η.Π.Α., τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μουσείο Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την Disney, την Pepsi Co, την American Experience, το τηλεοπτικό δίκτυο PBS, το δίκτυο ABC, το Discovery Theater και αλλού.
Τα μέλη του συγκροτήματος
Vaughnda Hilton, Delwin Fiddler Jr., Andrew Hilton Lyn, Pauline Hilton, Raoule Hilton II, Andrew Hilton Lyn Jr., Nicole Turner, Erin Washington, Scott Henrichsen, Brandon Williams

Δεν υπάρχουν σχόλια: