Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Έναρξη της προπώλησης της CineΚάρταF
Ξεκινάει η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.
Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why cinema now? (13-22 Νοεμβρίου 2009)
Ματιές στα Βαλκάνια Αφιέρωμα στον Γκόραν Πασκάλιεβιτς Αφιέρωμα σ' έναν απ' τους σημαντικότερους βαλκάνιους δημιουργούς της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, στον σέρβο σκηνοθέτη Γκόραν Πασκάλιεβιτς, πραγματοποιεί το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια.
«Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει μισό αιώνα ζωής, αναπτύσσοντας έναν διάλογο γύρω από τη φύση και τον ρόλο του κινηματογράφου σήμερα. Το ουμανιστικό σινεμά του Γκόραν Πασκάλιεβιτς, μακριά από στερεότυπα και διδακτισμούς, καθρεφτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή ακριβώς την ανάγκη για επανατοποθέτηση απέναντι σε μια κοινωνία που αλλάζει με φρενήρεις ρυθμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη.
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, παλιός γνώριμος της διοργάνωσης, θα παραβρεθεί στο Φεστιβάλ για να παρουσιάσει τις ταινίες του - συνολικά 13 μεγάλου μήκους και 2 μικρού μήκους - και να παραδώσει ένα masterclass.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝΘέμις(Ελλάδα, 2008)
Ημέρες και ώρες προβολών: Πέμπτη - Τετάρτη, 19:30
Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστίν, Έχρωμο, 85΄.Ricky (Γαλλία, Γερμανία, 2009)
Ημέρες και ώρες προβολών: Πέμπτη - Τετάρτη, 21:10, 23:00
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν, Έγχρωμο, 90' ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ Μερικοί το προτιμούν καυτό (ΗΠΑ, 1959)
Ημέρες και ώρες προβολών:
Πέμπτη έως Τετάρτη: 20:30 και 22:45
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ, Ασπρόμαυρη, 120΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: