Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Un Ano De Amor - Luz Casal

Un Ano De Amor - Luz Casal - 14/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Θέατρο Δάσους Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ Κανονικό: 35 € Φοιτητικό: 25 € Λεωφορεία: 24
Η μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ, φοράει τα «Ψηλά Τακούνια» και τραγουδάει για τον έρωτα και τη ζωή σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων!
Μία φωνή που τη μία κάνει το κοινό να δακρύζει ή τα ζευγαράκια να αγκαλιάζονται σε μία μπαλάντα της, ενώ την άλλη να πετιούνται όλοι από τις θέσεις τους, συνεπαρμένοι από τις rock εμφανίσεις της! Η συγκίνηση που προκάλεσε, η Luz Casal (Λούθ Καζάλ) σε όλο τον κόσμο με τις συγκλονιστικές της ερμηνείες στα ‘Un Ano de Amor' και ‘Piensa en mi' στη ταινία του Pedro Almodovar «Ψηλά Τακούνια», εκτίναξε τη δημοτικότητα της στα ύψη και της χάρισαν δικαίως την παγκόσμια καταξίωση. Την έχουν αποκαλέσει ''ντίβα της Ιβηρικής'' και εδώ και πολλά χρόνια αφήνει το στίγμα της στο ισπανικό τραγούδι.
Με 24 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, καθώς και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι η πιο διάσημη εκπρόσωπος της pop ισπανικής σκηνής στον κόσμο, μία σύγχρονη Ευρωπαία ντίβα, μία πρέσβειρα του Ισπανικού πολιτισμού. Η Luz έρχεται λοιπόν στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία μία συναυλία εκρηκτική, γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα. Φέρνοντας μαζί της τη φλόγα του πάθους αλλά και της ίδιας της ζωής.
Απέδειξε άλλωστε πως ξέρει καλά να την κρατά αναμμένη, είτε με την υψηλής αισθητικής τέχνη της, είτε με τον αξιοπρεπή και κατά πολλούς ηρωικό τρόπο, που αντιμετώπισε την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά την εγχείρησή της, η δημόσια στάση της την ανέδειξε σε διεθνές σύμβολο της προσπάθειας κατά του καρκίνου του μαστού. Η Λουθ Καζάλ, η ‘‘Φωτεινή'' για εμάς, η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια που εισήγαγε το ροκ στην Ισπανία, εξάγοντας ταυτόχρονα με απίστευτη επιτυχία τη δική της μουσική παράδοση σε όλο τον κόσμο, πειραματίζεται συνεχώς με νέα είδη, συνεργαζόμενη με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες.
Είτε όμως ερμηνεύει ροκ μπαλάντες, είτε μπλουζ, είτε φλαμέγκο, παραμένει πάντα η πιο πληθωρική, ζεστή και ευαίσθητη φωνή της εποχής της.
Μία φωνή ιδιαίτερη σαν τη θάλασσα, πότε ήρεμη και πότε θυμωμένη, που μοιάζει να κουβαλάει κάτι από την υγρασία, τις σκιές και τους κέλτικους μύθους που κρύβονται στα καταπράσινα δάση της πατρίδας της. Κάτι από την ορμή και το μυστήριο, των πελώριων κυμάτων του Ατλαντικού.
Μία φωνή- λεπτή ισορροπία, ανάμεσα στον έρωτα, τη μελαγχολία, τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: