Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

«Ο απόστολος Παύλος, η Εκκλησία Θεσσαλονίκης καί οι δύο Επιστολές προς Θεσσαλονικείς»

Χριστιανική Θεσαλονίκη - 29/10/2009 έως 31/10/2009 Ώρα: 19.00
Χώρος Εκδήλωσης: Μονή Βλατάδων Είδος Εκδήλωσης: Λόγος Λεωφορεία: 23«Ο απόστολος Παύλος, η Εκκλησία Θεσσαλονίκης καί οι δύο Επιστολές προς Θεσσαλονικείς» ΚΓ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο «Χριστιανική Θεσσαλονίκη» Σε συνεργασία με την Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης Για 23η χρονιά δήμος Θεσσαλονίκης και Μονή Βλατάδων συμπράττουν στη διοργάνωση του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου «Χριστιανική Θεσσαλονίκη».
Το θέμα είναι «Ο απόστολος Παύλος, η Εκκλησία Θεσσαλονίκης και οι δύο Επιστολές προς Θεσσαλονικείς και θα εξετασθεί σε τρεις ενότητες
1.Ιστορία, 2. Ερμηνεία των Επιστολών, 3. Τέχνη.
Ειδικοί επιστήμονες από το εσωτερικό και το εξωτερικό θα εισηγηθούν σε επί μέρους θέματα. Στόν τομέα της Ιστορίας θα εισηγηθουν οι καθηγηταί του Α.Π.Θ. κ.κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ιωάννης Γαλάνης, Πέτρος Βασιλειάδης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, οι καθηγήτριες κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου καί Αικατερίνη Τσαλαμπούνη. Στόν τομέα της Ερμηνείας των επιστολων πρός Θεσσαλονικεις θά ομιλήσουν ο κ. Χρηστος Βούλγαρης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνων, ο κ. Ιωάννης Δημητρώφ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Σόφιας, ο κοσμήτωρ της Θεολογικης Σχολης του Πανεπιστημίου Πρέσοβ της Σλοβακίας κ. Ιωάννης Ζόζουλακ, ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, Επ. καθηγητής του Α.Π.Θ., καί ο κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης, λέκτωρ.
Στόν τομέα της Τέχνης θά εισηγηθουν οι κυρίες Χρυσάνθη Μαυροπούλου-Τσιούμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. καί Ευτέρπη Μαρκή, διδάκτωρ Αρχαιολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: