Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ποιητικό Ημερολόγιο 2010 Κορίδης, Γιάννης (επιμ.)
Ημερολόγιο, Ελληνική Ποίηση, Ανθολογία
Σχήμα: 12x17 εκ. - Σελίδες: 392
Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία -
ISBN: 978-960-549-7
Για 15η συνεχόμενη χρονιά κυκλοφορεί το Ποιητικό Ημερολόγιο διατηρώντας μία παράδοση που το έχει πλέον μετατρέψει σε εκδοτικό θεσμό.
Σε επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη. Κοσμείται με τέσσερα έργα του Θεόφιλου.Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα Έλληνα δημιουργού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δημιουργοί από τον Ίβυκο μέχρι τον Ανδρέα Κάλβο, και από τη Μαρία Πολυδούρη μέχρι το Θανάση Κ. Κωσταβάρα, ανθολογούνται στο φετινό Ποιητικό Ημερολόγιο.Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο.
Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της Ελληνικής Ποίησης.
Πρόκειται για μια ακόμη ποιοτική έκδοση-προσφορά των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ στον ελληνικό ποιητικό Λόγο.
Το Αλβανικό Έπος 1940-41 Κορίδης, Γιάννης (επιμ.) - Κούλης Ζαμπαθάς (φωτογραφικό αρχείο)
Ελλάς - Ιστορία - Φωτογραφικά λευκώματα Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944
Σχήμα: 29x23 εκ. - Σελίδες: 208
Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία
ISBN: 960-426-324-2
Η ιστορία του 1940-41 μέσα από σπάνιες φωτογραφίες. Σ’ ένα πολύ καλαίσθητο Λεύκωμα περνά κινηματογραφικά το νεότερο θαύμα των Ελλήνων.Οι πολύτιμες φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του αείμνηστου συγγραφέα Κούλη Ζαμπαθά. Ο Γιάννης Κορίδης τις ταξινόμησε και τις διάνθισε με κείμενα δικά του και με άλλες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών του ιστορικού ΟΧΙ, πολιτικών, στρατιωτικών, συγγραφέων και δημοσιογράφων.
Στα Προλεγόμενα του σπάνιου Λευκώματος ο Γ. Κορίδης κάνει μια ενδιαφέρουσα, κατατοπιστική αναφορά στα προ και μετά του πολέμου γεγονότα.Πρόκειται για βιβλίο συλλεκτικό, σπάνιας ιστορικής αξίας.
Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Σχήμα: 14x21 εκ. - Σελίδες: 48
Πρώτη εμφάνιση του Κωνσταντίνου Σπηλιώτη στα ελληνικά γράμματα. Μας αναφέρει ο δημιουργός:
Όλες του πάθους οι όψεις δεν είναι παρά μικρά φτερουγίσματα καρδιάς. Πάθος για τον έρωτα, πάθος για την αλήθεια, πάθος για την ίδια τη ζωή.
Αμέτρητες ήταν οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν τα καμώματα αυτά, τα φτερουγίσματα, είναι αρκετά να μας ωθήσουν ούτως ώστε να πετάξουμε σε ανώτερο επίπεδο ζωής ή απλώς να μας χαρίσουν ένα πρόσκαιρο χαμόγελο.
Ο καθένας μας έχει τη δύναμη και, κάποια στιγμή την ευκαιρία, να ανοίξει διάπλατα τα φτερά της δικής του καρδιάς και να απαντήσει.
Η συλλογή αποτελείται από 28 ποιήματα και το εξώφυλλό της κοσμεί πίνακας του Νικολάου Γύζη.
Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Σχήμα: 17x24 εκ. - Σελίδες: 80
ISBN: 978-960-426-547-3
«Ο Μικρός Οδυσσέας» του Γιώργου Δελιόπουλου. Ονομάζεται «μικρός» κυρίως από μετριοφροσύνη προς τον πρώτο, το μεγάλο Οδυσσέα, το γιο του Λαέρτη, που ο Όμηρος τον θέλησε να πολεμά στην Τροία.
Ονομάζεται «μικρός» και γιατί νιώθει αγίνωτος ακόμη, άπειρος κι ασήμαντος μπρος στη μεγαλοσύνη του κόσμου που ανοίγεται στα μάτια του. Ακόμη κι αν επιστρέφει πίσω, κουβαλώντας τόσες γνώσεις κι εμπειρίες, νιώθει πως έχει ακόμη πολλά να μάθει. Το ταξίδι δε σταματάει ποτέ. Αυτή εξάλλου είναι η μόνη του Αλήθεια. Για τον εαυτό του, λοιπόν, θα παραμένει «μικρός» για πάντα ή τουλάχιστον μέχρι να αισθανθεί ότι σώθηκαν τα ταξίδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: