Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Μια νέα εγκύκλιος βγήκε από το Ι.Κ.Α. που πρέπει οπωσδήποτε να τη διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=22474 επειδή αφορά όλους τους ασφαλισμένους με αναπηρίες που τους χορηγούνται συστήματα ουροσυλλογής από το Ι.Κ.Α. (πεοκαλύπτρες και καθετήρες για τους διαλείποντες καθετηριασμούς). Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε την εγκύκλιο επειδή εάν επισκεφθείτε το τμήμα παροχών για να εισπράξετε τα χρήματα για τις πεοκαλύπτρες, τους ουροσυλλέκτες και τους καθετήρες θα σας επιστρέψουν πίσω, στην εταιρία από την οποία τα αγοράζετε.
Πληροφορίες για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στον ΟΑΣΑ μπορείτε να διαβάσετε από το http://www.disabled.gr/lib/?p=22623
Πολλά πρωτότυπα κείμενα (που δεν έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και στον περιοδικό τύπο) θα βρείτε στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ και πρέπει οπωσδήποτε να τα διαβάσετε γιατί είναι υψίστης πληροφοριακής αξίας.
Στο http://news.disabled.gr/ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και στον περιοδικό τύπο τις τελευταίες εβδομάδες και αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες και τους επαγγελματίες στο χώρο της αποκατάστασης, της ειδικής εκπαίδευσης και της ανεξάρτητης διαβίωσης.
Το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις και την αρθρογραφία της επικαιρότητας.
Στο http://www.disabled.gr/forum/ έχουμε ξεπεράσει τα 6.750 μέλη και έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής 210.000 μηνύματα.
Θεωρητικά στο http://www.disabled.gr/forum/ υπάρχουν όλες οι απαντήσεις ακόμη και για τα πιο ασυνήθιστα ερωτήματα και μάλιστα γραμμένες από έμπειρους ανθρώπους με αναπηρίες.
Όπως συμβαίνει σε όλα τα φόρουμ έτσι και στο http://www.disabled.gr/forum/ δεν αποφεύγουμε πάντα τους καβγάδες αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με καβγάδες :-) Πέρα από οτιδήποτε όμως το http://www.disabled.gr/forum/ εξακολουθεί και είναι υποστηρικτικό.
Πέρασε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα από τις εκλογές και είναι δύσκολο να διατυπωθούν αντιλήψεις για τον νέο τρόπο διακυβέρνησης που μάλλον βρίσκεται μπροστά μας.
Για την ιστορία στο http://www.disabled.gr/lib/?p=22528 να βρείτε την πρώτη δημόσια δήλωσh του νέου πρωθυπουργού. Όσο αλλάζουν τεχνολογίες τόσο περισσότερο το υλικό που ταξινομείται στο http://www.disabled.gr/ αλλάζει και έχουμε αρχίσει με δημοσίευμα και τα πρώτα βίντεο.
Στο εντωμεταξύ, με το άκουσμα της δημιουργίας υπουργείου και για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μου δημιουργήθηκε ένα απλοϊκό ερώτημα:
Πώς είναι δυνατόν να προσδοκούμε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όταν πριν δεν έχουμε ηλεκτρονική κυβέρνηση;
Πάνω σε αυτό το ερώτημα αλλά και στη γενικότερη ανησυχία για το που τραβά η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες έγραψα το http://www.disabled.gr/lib/?p=22517 ενώ επειδή τελικά θα πρέπει να αναπτύξουμε και κάποιες πρωτοβουλίες ως κοινότητα ανθρώπων που έχουμε ανάγκες που δεν φαίνεται να μπορούν να ικανοποιηθούν στο ορατό μέλλον έγραψα και το http://www.disabled.gr/lib/?p=22539 με κάποιες σκέψεις για την αυτοδιαχείριση των τρόπων ικανοποίησης των υλικών καθημερινών αναγκών κάτω από συνθήκες οικονομικής «κρίσης».
Το δεύτερο βίντεο παραγωγής ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=825 και αφορά την προσπελασιμότητα των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Περιστερίου.
Ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος δείχνει στο βίντεο τον τρόπο που ένας χειριστής ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού καθίσματος μπορεί να ανέβει και να κατέβει από το λεωφορείο.
Αυτά τα πέντε λεωφορεία θα βρίσκονται στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 και θα εκτελούν συμπληρωματικές μεταφορές ανθρώπων με αναπηρίες από το σταθμό Αγίος Αντώνιος στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και αντιστρόφως, στην περίπτωση που το μετρό δεν έχει φτάσει στο σταθμό Ανθούπολη.
Είναι πλέον βέβαιο πως αυτά τα πέντε προσπελάσιμο λεωφορεία θα διευκολύνουν πολύ τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα στην περίπτωση που το μετρό δεν φτάσει μέχρι έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Εδώ θα χρειαστεί να σας πω πως η απόσταση από το σταθμό του μετρό στον άγιο Αντώνιο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι (σύμφωνα με τον δορυφόρο) 1200 προσπελάσιμα μέτρα και πάνω από προσπελάσιμα πεζοδρόμια.
Συγνώμη για την κακή ποιότητα του βίντεο, αλλά ήταν το πρώτο βίντεο που έχω κάνει μοντάζ μόνος μου :-) και θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να μάθω :-).
Μέχρι να μάθω τα παράπονά σας για το άθλιο μοντάζ μπορείτε να στέλνετε στο nikos@disabled.gr ώστε να πιέσετε να διαβάσω καλύτερα τις οδηγίες του προγράμματος :-)
Μια νέα έκθεση για το παιδί και την αγωγή του πρόκειται να γίνει σε μερικούς μήνες.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να έχετε από το www.heniochos.gr και τα ερωτήματά σας να τα απευθύνετε στο office@heniochos.gr αφού πριν σας πω πως οι οργανωτές ενδιαφέρονται να έχουν και περίπτερα από επιχειρήσεις που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: