Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Cadence Ensemble

Cadence Ensemble - 14/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Δωματίου Κανονικό: 10 € Λεωφορεία: 10,31,14,2Cadence Ensemble Σε συνεργασία με τον Αρμενικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Χαμάσκαϊν» και την υποστήριξη της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Το Cadence Ensemble ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 από πέντε καταξιωμένους μουσικούς της Αρμενίας, υπό την εποπτεία του διεθνούς φήμης πιανίστα Armen Babakhanian. Αρχικά το σύνολο έδωσε έμφαση στην ερμηνεία των έργων του Αργεντινού συνθέτη Astor Piazolla (1921-1992).
Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δοθεί στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων περιλαμβάνει έργα των Komitas, Sayat Nova και Aram Khachaturian, καθώς και έργα Gershwin, Gardel και Piazolla.
To Cadence έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Απρίλιο του 2004, και αμέσως καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αρμενίας.
Αργότερα διευρύνωντας το ρεπερτόριό του συμπεριέλαβε κλασσικά και σύγχρονα έργα Ευρωπαίων, Αμερικανών, Ρώσσων και Αρμενίων συνθετών.
To σύνολο ερμηνεύει επίσης διασκευές γνωστών έργων του κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και τις world music και pop music καθώς και συνθέσεις που έχουν γραφτεί ειδικά για το Cadence.Tο Cadence είναι ένα συγκρότημα με διεθνή φήμη που έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές αναμεταδώσεις και έχει κυκλοφορήσει CD και DVD τα οποία συνέβαλαν στην καθιέρωση του συνόλου στην Ευρώπη, Ρωσία, Ασία και Μέση Ανατολή.
Έχουν εμφανισθεί στο Teatro Colon και Teatro Servantes στο Buenos Aires της Aργεντινής, στο Φεστιβάλ Pazaislis στο Kaunas και Vilnius της Λιθουανίας, σε διεθνή φεστιβάλ στο Ιράν και την Γεωργία, σε συναυλίες στο Abu Dhabi, Sharjah και Dubai, στο Opera House του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας στην Άιγυπτο, στη Βηρυτό, το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Τον Οκτώβριο του 2007 το Cadence ηχογράφισε στο Λονδίνο δύο CD στο Abbey Road Studios της EMI.
Cadence Ensemble
Armen Babakhanian (πιάνο)
Hakob Jagatspanyan (κιθάρα)
Ashot Khoyetsyan (βιολί)
Gevorg Gasparyan (ακορντεόν, μπαντονεόν)
Lusine Hairapetyan (κονταμπάσσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: