Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 440 ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Οι ένοχοι έχουν ονόματα Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει απογραφή της άθλιας κατάστασης που παρέλαβε στην οικονομία μετά τη θεομηνία Καραμανλή.
Τίμησε τη δέσμευσή του όχι επειδή είναι πονόψυχος, αλλά διότι δεν ήθελε να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό.
Το θλιβερό αυτό… καθήκον το είχε αναλάβει εργολαβικώς η σεμνή και ταπεινή κυβέρνηση της Ν.Δ.
Νομίσαμε ότι η εμπαθής απογραφή που αποφασίστηκε το 2004 και εκτελέστηκε με προφανή μεροληψία από τον τότε τσάρο της οικονομίας, καθηγητή κ. Αλογοσκούφη, ήταν η μοναδική απόπειρα μείωσης του διεθνούς κύρους που είχε αποκτήσει η χώρα με πολλή προσπάθεια. Στην ίδια γραμμή της απάτης και του ψεύδους κινήθηκε και ο διάδοχος του σεβάσμιου καθηγητή, κ. Παπαθανασίου, που καλλιεργούσε προφίλ ρεαλιστή και ειλικρινούς διαχειριστή της οικονομίας. Σελ.2 Στη φόρα τα λερωμένα τ’ άπλυτα των υποψηφίων Η δελφινομαχία στη Νέα Δημοκρατία άρχισε με συντροφικά μαχαιρώματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση, που προκάλεσαν αμυχές στον αντίπαλο, αλλά, όσο πλησιάζουμε την κάλπη, εξελίσσεται σε λασπομαχίες, από τις οποίες όλοι θα βγουν λερωμένοι.
Τα επιτελεία των υποψηφίων εγκατέλειψαν κάθε έννοια «φερ πλέι» κι άρχισαν να βγάζουν στη φόρα τα… λερωμένα τ’ άπλυτα των αντιπάλων, χτυπώντας εκεί που εκτιμούν ότι ο «εχθρός» πονάει περισσότερο.
Τα πρώτα πλήγματα προς τον Αντώνη Σαμαρά ήταν η υπενθύμιση της «προδοσίας» του. Ο Μητσοτάκης τον είχε κατηγορήσει πως προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησής του το 1993 και ολοκλήρωσε την «προδοσία» του ιδρύοντας το δικό του κόμμα, την Πολιτική Άνοιξη, με την οποία πήρε μέρος στις εκλογές στις οποίες νίκησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σελ.12 και Σελ.13 Όλοι μέσω ΑΣΕΠ!
Μόνο μέσα από την πόρτα του ΑΣΕΠ θα περνούν όσοι θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο. Αυτή ήταν η προεκλογική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτό ορίζει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και δίνει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού τον απόλυτο έλεγχο στην έγκριση όλων των προσλήψεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στόχος είναι να κατατεθεί εντός δύο εβδομάδων για ψήφιση στη Βουλή. Στόχος είναι η αξιοκρατία.
Να σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος της πολιτικής ομηρίας της νέας γενιάς. Να πάψουν τα ρουσφέτια. Να επιτευχθεί ισότητα μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Να επέλθει ισορροπία μεταξύ αυτών που έχουν εμπειρία και αυτών που διαθέτουν τίτλους σπουδών. Και μια σημαντική παρατήρηση: θα πρέπει και το ΑΣΕΠ να λειτουργεί ξεκάθαρα, αξιοκρατικά και γρήγορα. Διότι οι καταγγελίες λένε ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί αποτελέσματα διαγωνισμών που έχουν γίνει πριν από ένα χρόνο. Σελ. 58 Όλα για τους φόρους! Αλλάζουν όλα στη φορολογία από το 2010.
Από τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τα πρόστιμα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θέλει πάση θυσία να νοικοκυρέψει το σύστημα.
Να ζεστάνει τα άδεια ταμεία του κράτους. Δεν έχει άλλη επιλογή.
Η μαύρη κληρονομιά που άφησε η Νέα Δημοκρατία τραβάει την οικονομία στον πάτο.
Κάποιοι μας θύμισαν το σύνθημα που ακουγόταν την περασμένη πενταετία: «Να κλέβετε, να φοροδιαφεύγετε, αλλά να μας ψηφίζετε».
Έτσι λοιπόν θέριεψε η φοροδιαφυγή. Μέχρι που έφθασε ο κόμπος στο χτένι και άλλαξε πορεία ο τόπος στις 4 Οκτωβρίου. Η κατάσταση είναι δραματική, μας λένε από το υπουργείο Οικονομικών. Το αποτέλεσμα θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Θα διαπιστώσουμε αν επιβίωσε ο μεγάλος ασθενής. Σελ. 59 Κόψε-ράψε τα όρια! Τέλος τα ψέματα για το ασφαλιστικό. Πλησιάζει η ώρα της κρίσης.
Ο διάλογος ανοίγει μαζί με την αγωνία εκατομμυρίων εργαζομένων που βρίσκονται, κοντά ή μακρύτερα, στη συνταξιοδότηση.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ανδρέας Λοβέρδος άναψαν το πράσινο φως. Την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και την Πέμπτη με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.
Άρχισαν τα όργανα, που λέει ο λαός. Το πρώτο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι του Προκρούστη είναι η εξίσωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο, μετά την καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι αλλαγές αγγίζουν 140.000 γυναίκες, που απειλούνται με αύξηση των ορίων ηλικίας από 5 έως και 17 χρόνια. Σελ. 70 /strong>στο πέταλο Δείγμα γραφής μιας άλλης διακυβέρνησης… με ανθρώπινο πρόσωπο. Το έδειξε η κυβέρνηση με την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα… Επί Νέας Δημοκρατίας έγιναν απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να θάψουν την υπόθεση…
Αλχημείες και από την Αστυνομία και από τη Δικαιοσύνη, που παγιδεύτηκε σε αυτή την ατμόσφαιρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε την ιστορία, έδειξε ευαισθησία, όπως η πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου για το σπίτι της.
Και κυρίως η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης εναντίον της με ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δεν είναι μόνον η απόδοση Δικαιοσύνης. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν και το πρόσωπο της κυβέρνησης και το πρόσωπο της χώρας μας διεθνώς… Σελ. 71
Ζητάει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που παραπλανούσαν συστηματικά την Κομισιόν με ψεύτικα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας.
Φυσικά, όπως καταλάβατε, μιλάμε για τους μαθητευόμενους μάγους της κυβέρνησης Καραμανλή.
Διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό, ρήμαξαν τα ταμεία και υποχρεώνουν τους Έλληνες σε νέες θυσίες για να μη χρεοκοπήσουμε ως κράτος.
Οι άσπιλοι και αμόλυντοι που συκοφαντούσαν το ΠΑΣΟΚ για «δημιουργική λογιστική» έκαναν λογιστικά όργια θεωρώντας τους Ευρωπαίους «κουτόφραγκους». Τώρα ήρθε η ώρα του… λογαριασμού.
Καλούνται να τον πληρώσουν οι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης, Ι. Παπαθανασίου και ο Μ. Κοντοπυράκης της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σελ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: