Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο Τύπου με την ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας παραβρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός κ. Βούγιας, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξή του.
Εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε ανάμεσα σε γνώριμους ανθρώπους, συναδέλφους, Πανεπιστημιακούς και φοιτητές, καθώς συγκοινωνιολόγος και ο ίδιος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της οδικής ασφάλειας.
Αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της πρώτης διυπουργικής επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που λειτούργησε στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού 2001-2005 και της οποίας υπήρξε μέλος ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας ενώ πρότεινε την ενεργοποίησή της, όπως ορίζεται από τον στρατηγικό σχεδιασμό 2006 – 2010 και την σύσταση γραμματείας υποστήριξης με ρόλο αξιολογικό και συντονιστικό.
Αναφέρθηκε στην πραγμάτωση των στόχων του πρώτου στρατηγικού σχεδίου και συγκεκριμένα στην σημαντική μείωση των νεκρών από τα τροχαία ατυχήματος. Υπενθύμισε ότι οι στόχοι του δεύτερου σχεδίου δεν υλοποιήθηκαν και δεσμεύτηκε για την καταβολή της κάθε δυνατής προσπάθειας ώστε τα επόμενα χρόνια να πετύχουμε τον Ευρωπαϊκό στόχο που κάνει λόγο για μείωση 50% με αφετηρία το έτος 2000.
Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 100 νεκρούς λιγότερους ανά έτος μέχρι το 2014. Εκτός από τον στόχο αυτόν, ως Υπουργείο εξαγγείλαμε ήδη επιπλέον μέτρα όπως η γεωγραφική καταγραφή και ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων, ανά νομό ώστε να προσαρμόσουμε τις τακτικές δράσεις μας εκεί όπου πράγματι υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει σειρά επαφών ώστε να εξασφαλιστεί η στενότερη σχέση με το Πανεπιστήμιο, την ηγεσία των συγκοινωνιολόγων και άλλους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, ώστε ο συντονισμός να είναι καλύτερος και μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δεδομένων να επιτευχθεί η λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: