Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στον μεγάλο «δάσκαλο» Γιώργο Ζαμπέτα.

ΑΠΟ ΤΟ E-Radio BlogΈγραψε μουσική για μερικά από τα πιο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, που δεν ξεχνάμε μέχρι και σήμερα: Δεν έχει δρόμο να διαβώ, Σήκω χόρεψε συρτάκι, Το Φανταράκι, Δημήτρη μου Δημήτρη μου, Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου και πολλά ακόμα.
Ταυτόχρονα όμως ο Γιώργος Ζαμπέτας, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοιχεία show στις εμφανίσεις του.
Στο σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και στις μεγάλες του επιτυχίες είναι αφιερωμένες δυο βραδιές στη «Μαγιοπούλα», τις Τρίτες 17 και 24 Νοέμβρη (22:30). Η Χαρά Πομώνη και ο αγαπημένος μαθητής του Γιώργου Ζαμπέτα, Γιώργος Βεντουζάς θα ερμηνεύσουν τα διαχρονικά τραγούδια του «δάσκαλου» σε ένα αφιέρωμα στο ρεπερτόριο του μεγάλου μας συνθέτη.
Μαζί τους ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Αλτής με τη λαϊκή του ορχήστρα, θα αναλάβει να ζωντανέψει βραδιές μπουζουκιού και γλεντιού. Τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου κλείνουν μέσα τους τη βαθιά ουσία του Γιώργου Ζαμπέτα: «Ο Ζαμπέτας ως συνθέτης χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού.
Ως μπουζουκτσής ήταν ο καλύτερος, από την άποψη του προσωπικού ήχου, αλλά σαν σώου-μαν ήταν μοναδικός.
Ένας καλλιτέχνης που αν είχε γεννηθεί στην Αμερική θα πρωταγωνιστούσε, πιθανότατα, στην παγκόσμια σκηνή!». Η «Μαγιοπούλα» βρίσκεται Οδεμησίου 9 & Βρυούλων στην Καισαριανή και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 210-7214934, 210-7226616

Δεν υπάρχουν σχόλια: