Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Σχεδόν αμέσως μετά το δημοσίευμα για το πλαφόν του ΟΓΑ στα συστήματα ουροσυλλογής και η Ελευθεροτυπία (για την ακρίβεια ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης) δημοσίευσε σχετικό κείμενο που μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois&id=114205 και αναφέρεται στο δικό μας δημοσίευμα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23605 και πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στις 2 Ιανουαρίου.
Στο προηγούμενο newsletter που σας έστειλα είχα γράψει λάθος στη διεύθυνση του κειμένου της εγκυκλίου.
Η σωστή θέση της εγκυκλίου του ΟΓΑ βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23630 και στο τέλος της εγκυκλίου υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια μήπως και μπορέσουμε και «πιέσουμε» τη διοίκηση του ΟΓΑ να ανακαλέσει αυτή την εγκύκλιο.
Υποθέτω πως εάν οργανωθούμε σωστά και χρηστικά (έστω και διαδικτυακά) ενδεχομένως να μπορέσουμε να μεταπείσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί αυτές οι περικοπές είναι ανόητες περικοπές και δεν οδηγούν πουθενά.
Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη τους διαλείποντες καθετηριασμούς δεν το κάνουν για πλάκα και εάν δεν κάνουν διαλείποντες καθετηριασμούς τότε κινδυνεύουν να πεθάνουν από νεφρική ανεπάρκεια.
Η θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας είναι πανάκριβη και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό.Θα πρέπει να το πάρουν απόφαση τα ασφαλιστικά ταμεία πως κάποια από τα βοηθήματα είναι απαραίτητα είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι και εάν αυτά τα βοηθήματα δεν χορηγηθούν τότε θα έχουμε πρόβλημα ως κράτος, ως οικονομία και ως πολιτισμός.
Αφήστε το σχόλιό σας κάτω από την εγκύκλιο του ΟΓΑ και αφού διαβάσετε με προσοχή την εγκύκλιο http://www.disabled.gr/lib/?p=23630 και τα σχόλια των άλλων αναγνωστών γράψτε και το δικό σας σχόλιο.
Από λάθος δικό μου χθες διέγραψα περίπου 30 σχόλια.
Κάποια από αυτά ήταν πολύ σημαντικά γι' αυτό παρακαλώ να τα ξαναγράψετε.Και κάτι εξίσου επείγον:
Στην Ρόδο ξεκινά ένα πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και πρόκειται να υποστηρίξει 54 άτομα με σοβαρές αναπηρίες.
Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν τα άτομα που έχουν τις σοβαρότερες αναπηρίες και τα άτομα που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε χρήση αυτών των υπηρεσιών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «φροντίδα ζωής» που έχει αναλάβει την ευθύνη για την υποστήριξη αυτών των 54 ατόμων.
Το τηλέφωνο που μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 261067561 και αφορά μόνο κατοίκους της Ρόδου.
Επειδή η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα λήγει σε μερικές ημέρες γι' αυτό θα πρέπει να ειδοποιήσουμε στόμα με στόμα e-mail με e-mail όσους ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες ξέρουμε στην Ρόδο για να προλάβουν να καταθέσουν την αίτηση τους.
Η εθνική ομοσπονδία κινητικά αναπήρων έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα και μπορείτε να την επισκεφθείτε στη διεύθυνση http://www.eoka.com.gr/
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: