Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Eπίσκεψη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στο κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Ενισχύεται ο επιχειρησιακός ρόλος του Λιμενικού Στα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, στην Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, το οποίο φέτος κλείνει δέκα χρόνια από τη ίδρυσή του.
Ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Ινστιτούτου στον τομέα της Oδικής Ασφάλειας, αλλά και στη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για την πόλη, « Θεσσαλονίκη – πόλη καινοτομίας».
Ο κ. Βούγιας υπογράμμισε ότι για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Οδική Ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα και εξέφρασε την επιθυμία της συνεργασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών με το Υπουργείο. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, όπου έπειτα από συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνάντηση με το προσωπικό του Λιμεναρχείου, εξήρε τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος, αφενός στην αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου στον θαλάσσιο χώρο και, αφετέρου, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να ενισχυθεί ο επιχειρησιακός ρόλος του Λιμενικού, να μετεξελιχθεί άμεσα σε Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής – με νέο οργανόγραμμα υπηρεσιών και ξεχωριστό Αρχηγείο – έτσι ώστε μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργήσουν διακλαδικά για καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Τέλος, δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό του Λιμενικού Σώματος ενισχύοντας την υλικοτεχνική υποδομή, με στόχο τα πλωτά μέσα να είναι ετοιμοπόλεμα κατά την θερινή περίοδο, στην οποία ο όγκος εργασίας είναι μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: