Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Στο Καρφί Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 451 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Το σημείωμα του "Κ" Λουλούδια και σοκολατάκια Ο ευφυής «γαλάζιος» εγκέφαλος που είχε την έμπνευση ν’ ανοίξει το θέμα του σκανδάλου της Siemens, με σκοπό να πλήξει το ΠΑΣΟΚ, τραυμάτισε, τελικά, βαρύτατα όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία αλλά και προσωπικά τον τέως πρωθυπουργό.
Αυτές οι σκοτεινές υποθέσεις είναι σαν τα κεράσια μέσα σε καλάθι: πας να πάρεις ένα και τραβάς «πεντεξεφτά, ούλα μαζί», κατά τη διατύπωση του Γιάννη Σκαρίμπα.
Πού να περίμενε ο συνωμότης του γλυκού νερού τις εξελίξεις της υπόθεσης!
Πού να φανταζόταν ότι ο Χριστοφοράκος δεν θα έφευγε απλώς σαν κύριος για να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία και να φοβερίζει τη Ρηγίλλης, αλλά και ότι θα ενέπλεκε στο σκάνδαλο τον απηνή διώκτη των νταβατζήδων, τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή!
Το πολύ που θα μπορούσε να φοβηθεί (ή και να… ελπίσει) ήταν ότι ο άρχοντας της Siemens διέθετε στοιχεία εις βάρος εσωκομματικών αντιπάλων. Με την κατηφόρα που είχε πάρει το κόμμα, η συμβολική θυσία κάποιων έστω και κορυφαίων στελεχών δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία. Σελ.2 Τρώει… πόρτα ο Καραμανλής Η απόπειρα του Κ. Καραμανλή να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή συνάντησε την κλειστή πόρτα της Ρηγίλλης.
Για τον Αντώνη Σαμαρά και το νέο «σύστημα» εξουσίας της Ν.Δ. ο τέως αρχηγός αποτελεί πλέον κόκκινο πανί.
Έτσι εξηγείται γιατί οι πρωτοκλασάτοι της Ρηγίλλης υποδέχθηκαν ως μάννα εξ ουρανού τόσο την αποκάλυψη για την… ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο όσο και τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ να έρθει να καταθέσει ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός στην εξεταστική για το Βατοπέδι.
Η αποκάλυψη της επιστολής του Κώστα Καραμανλή προς τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στη Ν.Δ. Η πληροφορία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Οι συνεργάτες του Σαμαρά πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να ψάχνονται. Αναζητούσαν κάποιο πρόσωπο για να επικοινωνήσουν από το περιβάλλον Καραμανλή.
Σελ.15 Βολές από γαλάζιους βουλευτές για την επιστολή Η σπίθα που οδήγησε σε πολεμικό κλίμα τις σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή ήταν η ευχαριστήρια επιστολή προς Χριστοφοράκο.
Ο Καραμανλής απάντησε μέσω κύκλων (δηλαδή του Αγγέλου και του Αντώναρου), αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τη Ρηγίλλης, που περίμενε μια ανακοίνωση του ίδιου του τέως πρωθυπουργού. Όμως και ο Καραμανλής ήταν οργισμένος που το κόμμα του τον άφησε ακάλυπτο, και όχι μόνο. Από την προπερασμένη Παρασκευή, όταν έγινε γνωστό το θέμα, μέχρι σήμερα, παρά τις διακριτικές πιέσεις στη Ρηγίλλης, δεν ανακοινώθηκε καμία επίσημη θέση από τη Ν.Δ.!
Ο Α. Σαμαράς μάλιστα έχει πληροφορίες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις για τον Κ. Καραμανλή – πιο ενοχλητικές από την επιστολή προς Χριστοφοράκο. Από την άλλη, ο Καραμανλής είναι έξαλλος με την τηλεοπτική εκπομπή του K. Χαρδαβέλλα στο Alter, που τη θεωρεί προβοκατόρικη, αλλά ούτε σε αυτό πήρε κάλυψη από τη Ν.Δ. Σελ. 16 έως Σελ. 49 Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Καραμανλής «Ζω ένα δράμα» είναι το επιμύθιο του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό του κενοτάφιο, που ξεκίνησε από τον «Μπαϊρακτάρη» με τους «νταβατζήδες» και την τσίκνα του κεμπάπ και μπορεί να καταλήξει στο εδώλιο της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα πρωτοφανή σκάνδαλα που ζήσαμε επί της δικής του πενταετίας…
Μπορεί επίσης να είναι και ο επίλογος των πρώτων μηνών της αρχηγίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δυστυχώς ισορροπεί ανάμεσα στην απαίτηση της κοινής γνώμης να υπάρξει διαφάνεια και πέλεκυς τιμωρίας στους ενόχους και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από τον τέως πρωθυπουργό να περιφρουρήσει την εικόνα του. . Σελ. 50 και Σελ. 51 στο Πέταλο Δυο κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες.
Η επανάκαμψη του Ηρακλή Πολεμαρχάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και η πρόσφατη συνάντησή του με τον Χρήστο Ροζάκη, τον επικεφαλής του ευρωδικαστηρίου και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών επί των ημερών της υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
Κάποιοι μάλιστα έγραψαν ότι επίκειται τοποθέτηση του κ. Ροζάκη στο υπουργείο των Εξωτερικών, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.
Ο κ. Παπανδρέου στήνει άμυνες στις Βρυξέλλες και επιθυμεί να ενεργοποιηθούν όσοι έχουν κύρος και γνωριμίες. Αυτό το έργο, άλλωστε, θα αναλάβει και ο κ. Πολεμαρχάκης. Επαφές. Που σημαίνει ότι η δήλωση του Τζόζεφ Στρίγκλιτς ήταν μια κίνηση σοβαρή στη σκακιέρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Θα δούμε κι άλλες; Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι, για να αντισταθεί η Ελλάδα στις επιθέσεις των κερδοσκόπων, θα χρειαστεί πολιτική κάλυψη από τις Βρυξέλλες… Είναι μάλιστα σε κοινή γραμμή με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Θαπατέρο… Σελ. 63 στο Πέταλο Για τους αναγνώστες που ζητούν να μάθουν τις εξελίξεις των ερευνών για την αιτία θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη, δεν έχουμε λεπτομέρειες.
Ο λόγος είναι ότι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας είναι αυστηρά μυστική και διαρροές δεν υπάρχουν.
Τα νεότερα είναι ότι κατέθεσαν οι κόρες του Νίκου, Δήμητρα και Μαριάννα, και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής χωρίς να κατονομάσουν υπεύθυνο. Πληρεξούσιοι δικηγόροι ορίστηκαν ο Μάκης Τζίφρας και ο Ζήσης Κωνσταντίνου. Η οικογένεια θα στραφεί εναντίον όποιου κριθεί από το πόρισμα ότι έχει ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις.
Η εξέταση ήταν λεπτομερής και σε βάθος.
Ο ανακριτής ζήτησε πλήρη περιγραφή μέρα προς μέρα και ώρα προς ώρα των περιστατικών που υπέπεσαν στην αντίληψη της οικογένειας και της ενημέρωσης που έκαναν οι γιατροί – γιατί η ενημέρωση μαρτυράει και τις εκτιμήσεις και διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις ιατρικές πράξεις που αποφάσισαν. Σελ. 64

Δεν υπάρχουν σχόλια: