Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Βία και Ρατσισμός στον Αθλητισμό»

Σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Άρη, με θέμα «Βία και Ρατσισμός στον Αθλητισμό», συμμετείχε το Σάββατο το πρωϊ στην Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας.Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Υφυπουργού παρατίθενται παρακάτω: Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση θα ήθελα να σας παρουσιάσω σε αδρές γραμμές τους άξονες που σχετίζονται με την αστυνόμευση της βίας στο πλαίσιο των αθλητικών και, κυρίως, των ποδοσφαιρικών συναντήσεων που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.
Προτού όμως ξεκινήσω την παράθεση των δράσεων που επεξεργαζόμαστε, θα ήθελα να τονίσω ότι οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την καταπολέμηση της βίας δεν περιορίζονται σε καμία περίπτωση στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αντίθετα, αφορούν το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται τόσο με τις αθλητικές εκδηλώσεις, όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η Superleague, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και οι σύνδεσμοι φιλάθλων, όσο και με θέματα δημόσιας τάξης όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και, βεβαίως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο, όπως ανέφερα και προηγουμένως, θα περιοριστώ στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.
Τα θέματα αυτά έχουν δύο διαστάσεις: μία νομική-θεσμική διάσταση και μία επιχειρησιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: