Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γ.Πεταλωτής στην βιβλιοπαρουσίαση του κ.Χατζηκωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 25 Φεβρουαρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε το βιβλίο του Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, καθηγητή Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου, με τίτλο «Το οικονομικό σύστημα και η εξέλιξή του – Από τους κλασικούς στην κρίση της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης». Ο Γιώργος Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξήρε το έργο του Γ.Γ. Μακεδονίας–Θράκης ως ακαδημαϊκού, που συνέβαλε δυναμικά στη λειτουργία ενός περιφερειακού Πανεπιστημίου, όπως είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για το οποίο τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση, που θα μπορούσε να γίνει σε μία ακριτική περιοχή, όπως είναι η περιοχή της Θράκης. Προσερχόμενος στην εκδήλωση δέχθηκε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις οποίες απάντησε ως εξής: Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, υπάρχει μια πληροφορία ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει απευθύνει πρόσκληση για επίσκεψη στον Γιώργο Παπανδρέου στην Αμερική. Γ. Πεταλωτής: Όντως, υπάρχει πρόταση από τον κ. Ομπάμα για επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Η ημερομηνία της πρότασης είναι για τις 9 Μαρτίου. Μέσω της διπλωματικής οδού, θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Εξετάζεται, πάντως, θετικά, υπό την έννοια ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Μία τέτοια επαφή, διεθνής επαφή, είναι πολύ σημαντική, ούτως ή άλλως. Δημοσιογράφος: Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τι μήνυμα υπάρχει για την κυβέρνηση; Γ. Π : Το είπα το και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαίρομαι που το λέω και από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματικά δίνουν το κλίμα, ανασφάλειας και αγωνίας, που υπάρχει στον ελληνικό λαό.
Και δεν είναι σε αντίφαση με αυτή την εκτίμηση που έχουμε και την έχουμε όλοι μας ότι ο ελληνικός λαός, ο απλός Έλληνας πολίτης στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης και στηρίζει αυτή την κυβέρνηση για τη σοβαρότητα που διαθέτει, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτησή του.
Είναι σαφές ότι ο Έλληνας πολίτης εκφράζει την αγωνία του, μία αγωνία που εκφράζουμε κι εμείς, ούτως ή άλλως.
Και γι’ αυτό ακριβώς, μέσα στους 4,5 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να διαχειριστούμε την πολύ δύσκολη κατάσταση, που με κύρια ευθύνη της Ν.Δ. παραλάβαμε.
Προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του απλού Έλληνα πολίτη.
Να θιγεί όσο το δυνατόν λιγότερο ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος δεν φταίει γι’ αυτή την κρίση. Κι αυτή είναι η λογική μας, αυτή είναι η πολιτική μας, αυτή είναι η τακτική μας, η μέριμνα και το πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Δημοσιογράφος: Για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχετε ένα σχόλιο; Γ. Π: Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με τον τρόπο του μία κατάσταση. Δεν υπάρχει θέμα καμιάς αντιπαλότητας ούτε με τον γερμανικό λαό ούτε με την Γερμανία ως χώρα.
Εγώ, ούτως ή άλλως, αύριο θα βρίσκομαι στη Γερμανία για το θέμα των αποζημιώσεων. Άλλωστε, θα απαντήσει αύριο και ο Πρωθυπουργός με τον καταλληλότερο τρόπο, σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Οπότε σαφώς και δεν υπάρχει θέμα. Δημοσιογράφος: Παραμένει ανοιχτό για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα των αποζημιώσεων;
Γ. Π: Θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός αύριο. Δημοσιογράφος: Δυο λόγια για τη σημερινή εκδήλωση. Γ. Π: Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ προκειμένου να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση, παρουσίασης του βιβλίου του Γενικού Γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, καθηγητή, κ. Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου με αντικείμενο ένα πολύ προσφιλές θέμα γι` αυτή την περίοδο που διανύουμε, δηλαδή, την οικονομική πολιτική.
Ένα βιβλίο στο οποίο μέσα στα 250 χρόνια της οικονομικής επιστήμης και θεωρίας, από τον Άνταμ Σμιθ μέχρι σήμερα, ακτινοσκοπείται η πολιτική της οικονομίας, η οικονομική πολιτική και μάλιστα, από ένα προοδευτικό πρίσμα, το οποίο δυστυχώς λείπει από την εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: