Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 19 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολίασε με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Guardian τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην ελληνική οικονομική συγκυρία. «Είμαστε απογοητευμένοι. Δε θέλουμε απλώς δηλώσεις (από τις χώρες της ευρωζώνης) και ρητορική υποστήριξη, αλλά πρακτικά μέτρα που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο των κερδοσκόπων, θα μειώσουν τα spreads και θα επαναφέρουν τα επιτόκια σε φυσιολογικά επίπεδα» δήλωσε στην δημοσιογράφο Helena Smith . «Δε μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας.
Δεν πιστεύω ότι έχουμε εχθρούς, αλλά δεν βλέπω συνεργάτες και φίλους σε μια Ένωση που θα έπρεπε να έχει στοιχειώδη αλληλεγγύη.
Το σημερινό κόστος δανεισμού έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας.
Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα αρχίσουν να καταρρέουν και άλλες χώρες.
Υπάρχει ακόμη χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις που θα μας αποτρέψουν από το τραγικό στάδιο όπου θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Παρατίθεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του δημοσιεύματος (http://www.guardian.co.uk/business/2010/mar/18/greek-anger-fuelled-by-debt-costs).

Δεν υπάρχουν σχόλια: