Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 19 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ανοιχτή επικοινωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας υλοποιήθηκε online μέσω της ιστοσελίδας www.yptp.gr και είχε συνολική διάρκεια δύο μηνών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει από τους ένστολους να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σε μια σειρά από τομείς, όπως η οργάνωση και δομή του Σώματος, η εξέλιξη στο Σώμα, η εκπαίδευση, η πειθαρχική διαδικασία, οι υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Μέσω της ειδικής φόρμας, αλλά και μέσω ταχυδρομείου και e - mail , οι άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα απέστειλαν περίπου 1000 μηνύματα με απόψεις, ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της επικοινωνίας ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο στο πλαίσιο των θεσμικών και άλλων αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αρκετές από τις προτάσεις υιοθετήθηκαν, ενώ άλλες αναμένεται να ενσωματωθούν σε μελλοντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου δημοσιεύουμε - ανά Σώμα - μια σύντομη ποσοτική απεικόνιση της επικοινωνίας βάσει μεταβλητών όπως η ηλικία, ο βαθμός και το φύλο των συμμετεχόντων, μια σύνοψη των κυριότερων προτάσεων που κατατέθηκαν καθώς και απαντήσεις του Υπουργού στα βασικότερα ζητούμενα. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην επικοινωνία και κατέθεσαν τις απόψεις τους και δεσμεύεται να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μέσων επικοινωνίας με τους πολίτες και το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου.
Παρακάτω η ποσοτική ανάλυση, σύνοψη και απαντήσεις του Υπουργού για κάθε Σώμα σε μορφή . pdf , ενώ επίσης είναι διαθέσιμες και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3065&Itemid=407&lang=GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: